fbpx

Provocare pentru Viorica Dăncilă la conferința de presă: cum se calculează aria cercului

După ce cu o zi înainte a declarat că a oferit meditații la matematică, fostul premier Viorica Dăncilă a fost testată de ziariștii care au participat la conferința de presă pe care aceasta a convocat-o în calitate de candidat la președinție.

Vă prezentăm dialogul dintre Viorica Dăncilă și jurnalista Andreea Sorina Dumitrescu, care i-a adresat o întrebare legată de geometrie:

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului?
Viorica Dăncilă: Raza la pătrat
Jurnalistă: Pi ori raza la pătrat.
Viorica Dăncilă: Pi ori raza la pătrat.

CONTEXT

Fostul premier Viorica Dăncilă, a declarat, luni seară, la o emisiune electorală difuzată de TVR, că, în vremea în care era profesoară a dat meditaţii copiilor unor prieteni, dar şi unor copii ”care nu aveau posibilităţi”. Dăncilă a precizat că materia la care oferea meditații era matematica și că a făcut acest lucru fără a cere bani. Potrivit Adevărul, ea a adăugat că meditaţiile aveau loc în apartamentul său din Videle.

În perioada 1997–1998, Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle. Potrivit relatărilor din presă, ea a predat tehnologie și rezistența materialelor.

Viorica Dăncilă a urmat clasele a IX-a și a X-a, între 1978 și 1980, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiești. Studiile liceale le-a finalizat la Liceul Energetic din același oraș. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, în 1988. În 2006, a obținut masterul Spațiul Public European, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la emisiunea difuzată de postul național de televiziune în calitate de candidat la președinția României. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, pe 24 noiembrie.

Explicații despre felul în care se calculează aria cercului (sursa):

Suprafata cercului (aria cercului) se calculeaza si ea cu o formula foarte usor de tinut minte dar care, spre deosebire de altele, necesita prezenta unui calculator de buzunar la indemana intrucat calculul foloseste numarul pi. Aria cercului este asadar numarul pi inmultit cu raza la patrat, cum este descrisa si de formula de mai jos.

Suprafata cercului formula

In cazul in care problema pe care trebuie sa o rezolvati va da drept date cunoscute diametrul cercului in locul razei aveti si formula alternativa ce considera diametrul cercului. Fractia este “supra patru” pentru ca daca raza este diametrul impartit la doi, odata ridicata la patrat fractia devine diametru la patrat impartit la doi la patrat care este egal cu patru.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.