fbpx

Școala de vară LTN, școală pentru viață!

Prezentare

Școala de vară din Campusul Liceului Teoretic Național se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Intervalul orar de desfășurare este 8.30 – 16.30. Se lucrează în grupe de câte 3 – 5 copii (grupă preșcolari) și 5 – 10 copii (grupă școlari).

Intenția noastră este de a reînnoda legătura cu activitățile educative fața în față, într-un mod relaxat, prietenos și care să trezească curiozitatea elevilor, punând accent pe specificul nonformal și, în același timp, având în vedere că fiecare experiență trăită este una de învățare. Pentru înscrieri vă rugăm să completați acest formular.

Activitățile precum și programul zilnic sunt accesibile pe site-ul Școlii de vară iar pentru orice întrebări sau informații suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa: [email protected] sau telefon: 0721 918 507 (prof. Maria Bondoc, coordonator Școala de Vară LTN)

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea am luat toate măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu noul Coronavirus. Așadar, în fiecare dimineață, la intrarea în campus, atât copiilor, cât și dumneavoastră, vi se va lua temperatura de către asistentul medical și veți urma procedura de dezinfectare: la intrare în Campusul LTN, vi se va oferi o mască de protecție și, de asemenea, va trebui să vă dezinfectați mâinile la dozatorul amplasat chiar în incintă.

Activitățile copiilor vor fi organizate astfel încât contactul dintre ei să fie redus la minimum, multe dintre ele fiind gândite să se desfășoare în aer liber, acolo unde avem clase, teren de sport și locuri de joacă pentru copii iar jucăriile și materialele pe care le vor folosi vor fi mereu dezinfectate imediat după folosință. O atenție deosebită acordăm spălatului pe mâini frecvent, dar și folosirii unui dezinfectant potrivit.

Programul Școlii de Vară:

Săptămâna jocurilor // 29 iunie – 3 iulie 2020

Copiii prezenți în campusul LTN vor avea ocazia să descopere în această săptămână jocuri și jucării inedite din diferite colțuri ale lumii sau curiozități despre cum arătau jucăriile strabunicilor. Le punem copiilor de asemenea imaginația în mișcare și îi provocăm la o sesiune de confecționat jucării din diverse materiale inedite. Invităm copiii la joacă și creativitate!

Săptămâna aventurilor // 6 iulie – 10 iulie 2020

Copiii prezenți în campusul LTN în săptămâna aventurilor vor avea ocazia să creeze, în miniatură, un spațiu inedit de tabără cu corturi și alte surprize. Descoperim lumea hărților, a comorilor și a aventurilor. Învățăm ce trebuie să conțină un rucsac pregătit pentru orice provocare ce îi poate ieși în cale micului explorator. Aflăm ce locuri și posibilități minunate pentru aventură oferă țara noastră.

Săptămâna cărților // 13 iulie – 17 iulie 2020

Lumea ascunsă între două coperți este cu siguranță gata să prindă aripi în imaginația copiilor ce o vor explora. În această săptămână copiii vor descoperi bucuria de a te împrieteni cu personajele ascunse în diverse cărți. Poate că aceste personaje îi vor provoca pe copii să schimbe unele povești?  Rămâne de văzut ce alte povești vor prinde aripi și le vom lăsa să zboare și spre inimile altor copii.

Săptămâna prieteniei // 20 – 24  iulie 2020

Copiii prezenți în campusul LTN în săptămâna aceasta vor descoperi ce reprezintă prietenia și de ce ne face fericiți acest sentiment. Având alături și psihologul școlii, copiii vor avea ocazia să identifice acele mici dar importante gesturi care pot să îi ajute pe copii să lege prietenii, să comunice liber și empatic, să se bucure de spontaneitatea copilăriei.

Săptămâna sporturilor // 27 – 31  iulie 2020

Activitățile fizice regulate ard caloriile, întăresc sistemul imunitar, mușchii și oasele, și ajută la stabilirea unor obiceiuri sănătoase pentru tot parcursul vieții. În plus, achizițiile benefice pentru copiii care practică sport sunt multe. În această săptămână copiii se vor bucura să descopere mai multe sporturi. Ștafetele, concursurile și buna dispoziție vor face parte din programul zilnic. Cuvintele cheie: camaraderie, fair play, bucurie și mișcare.


Dacă ai ajuns aici, citește și:

Liceul Teoretic Național – Liceu