fbpx

Sâmbăta la școală. Liceeni din București s-au întâlnit cu psihologi, în cadrul proiectului „Pe riscu` tău!”

Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Ion Barbu din București au venit sâmbăta la școală, pentru a discuta cu doi psihologi despre comportamentele care generează dependențe.

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Pe riscu` tău!”, al cărui scop este combaterea consumului de droguri în rândul elevilor.

”Astăzi a avut loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Pe riscu` tău!”. În cadrul atelierului de azi, alături de psihologii Ana Zaharia și Andreea Mirescu, de la Resilient Mind Center, partenerii de proiect, am vorbit despre emoțiile interioare care ne îndeamnă să alegem o direcție când trebuie să luam o decizie, dar și despre modul în care grupul ne poate influența această voce interioară, făcându-ne să ne îndoim de propria alegere.

Am explorat cum să rămânem fideli nouă înșine și am învățat cum să trecem printr-un filtru personal ce ni se spune, recunoscând și valorificând puterea propriei voci, astfel încât să putem naviga cu încredere prin provocările vieții”, a transmis Liceul Teoretic Ion Barbu.
”Nu știu câți elevi ar veni sâmbăta la școală. Dar ei au făcut acest lucru. Și o fac în mod frecvent. Pentru că le pasă, nu că îi obligă cineva! Astăzi au învățat ceea ce, școala, în mod tradițional, nu îi învață. Și eu învăț alături de ei. Pentru că îmi pasă de mine și de ei! Câștigul meu nu este vreo adeverință de coordonator de proiect, ci faptul că pot să contribui la formarea lor, la dezvoltarea personală. Mulțumesc dragilor! Dacă voi nu ați fi existat, eu nu aș mai fi fost profesor”, a menționat și Cristian Tănase, profesorul care a organizat întâlnirea.
Campania „Pe riscu` tău!” este inițiată de Liceul Teoretic „Ion Barbu” din București, în parteneriat cu Resilient Mind Center și Comunitatea Learnity.ro 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.