fbpx

Varicele, de la o problemă estetică la una de sănătate

Photo 62010335 © Rafael Ben Ari | Dreamstime.com

Varicele sunt vene dilatate și umflate care pot apărea pe picioare și alte zone ale corpului. Ele sunt cauzate de o circulație sanguină deficitară în venele superficiale, ceea ce duce la acumularea de sânge și dilatarea acestora.

Iată câteva aspecte importante de știut despre varice:

1. Factori de risc: Varicele pot apărea din cauza unor factori precum predispoziția genetică, obezitatea, lipsa exercițiului fizic, sarcina, statul prelungit în picioare sau pe scaun, fumatul și altele.

2. Simptome: Simptomele varicelor pot include senzația de greutate sau durere în picioare, umflarea acestora, senzația de furnicături sau arsuri, precum și apariția unor vene albastre și umflate.

3. Complicații: În unele cazuri, varicele pot duce la complicații precum ulcer varicos, tromboflebită sau sângerări.

4. Prevenție și tratament: Pentru a preveni apariția sau agravarea varicelor, este recomandat să se adopte un stil de viață sănătos, să se practice exerciții fizice regulate, să se evite statul prelungit în picioare sau pe scaun și să se poarte încălțăminte confortabilă. În cazul în care varicele cauzează disconfort sau complicații, se recomandă consultul medical pentru evaluare și tratament adecvat.


ALLÉGO, comprimate filmate este un supliment alimentar recomandat pentru menţinerea sănătăţii sistemului circulator.


Când auzim de varice, mulți dintre noi nu ne gândim neapărat că ar fi o problemă de sănătate care s-ar putea transforma în ceva grav, ci, într-o primă fază, le considerăm mai degrabă o problemă inestetică.

Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, ne explică ce reprezintă varicele.


Mituri și adevăruri despre varice

Mituri despre varice:

  • Varicele afectează doar persoanele în vârstă: Adevărul este că varicele pot apărea la orice vârstă, dar riscul lor crește odată cu înaintarea în vârstă.
  • Femeile sunt mai predispuse la varice decât bărbații: Deși femeile sunt mai susceptibile să dezvolte varice din cauza schimbărilor hormonale asociate cu sarcina și menopauza, varicele pot apărea și la bărbați.
  • Varicele sunt doar o problemă estetică: În realitate, varicele pot cauza disconfort, durere și complicații serioase, cum ar fi ulcerul varicos sau tromboza venoasă.

Premenopauza și menopauza. Prin ce schimbări trece corpul unei femei și ce controale sunt necesare. Premenopauza și menopauza sunt perioade firești în viața unei femei. Ele vin cu schimbări semnificative atât la nivel fizic, cât și emoțional, pe care e bine să le cunoaștem încă dinainte să se întâmple, pentru a le gestiona cât mai bine.


Adevăruri despre varice:

  • Factorii genetici pot influența apariția varicelor: Dacă ai membri ai familiei care au avut varice, există șanse mai mari să dezvolți și tu această problemă.
  • Exercițiile fizice regulate pot ajuta la prevenirea varicelor: Activitățile fizice care stimulează circulația sanguină, precum mersul pe jos sau înotul, pot contribui la menținerea sănătății venelor.
  • Consultul medical este important în cazul varicelor: Un medic specialist în flebologie poate evalua severitatea varicelor, poate recomanda tratamentul potrivit și poate monitoriza evoluția lor.

Pentru a afla mai multe informații detaliate despre varice sau pentru a primi sfaturi personalizate, este recomandat să consulți un medic specialist în flebologie sau să mergi la un consult medical. 

Poate te interesează și

Mai bine să previi decât să tratezi. Controalele periodice recomandate pentru femeia activă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.