fbpx

ROMANIAN GIFTED SCHOOL

București - Sector 2

Prezentare

Romanian Gifted School – prima școală din România dedicată copiilor cu abilități înalte, de la 2 la 19 ani.

Simona Mitrea, economist, trainer, doctorand în Științele Educației, mamă a trei copii cu abilități înalte, a fondat Romanian Gifted School în 2020 cu scopul de a răspunde nevoilor copiilor gifted și de a-i sprijini să-și atingă întregul potențial. Școala este dedicată copiilor cu vârste între 2 și 19 ani și oferă programe de studiu pentru grădiniță, școală generală și liceu. Romanian Gifted School reprezintă o contribuție semnificativă la sectorul educației din România, abordând o lacună critică în furnizarea educației pentru copiii cu abilități înalte.

 

”Un părinte își dă seama că are un copil cu abilități înalte observând, de exemplu, semne timpurii în dezvoltarea motorie: față de alți copii de vârsta lui, începe să meargă mai repede fără să fie forțat de părinți sau susținut în timpul procesului, reușește să se încalțe singur sau să meargă pe bicicletă/tricicletă cu roți ajutătoare mai repede decât alți copii de vârsta lui, are foarte multă energie, este creativ atunci când realizează activități (caută și găsește soluții inedite)” – Simona Mitrea.

Copiii cu abilități înalte pot fi identificați prin intermediul testelor psihometrice. Părinții care au observat la copiii lor semne dintre cele enumerate mai sus se pot programa în cadrul Romanian Gifted School pentru o evaluare WISC IV (Wechsler Intelligence Scale for Children®), cel mai reputat test la nivel mondial pentru descoperirea abilităților cognitive ale copiilor și cel mai popular în arealul gifted. Prin intermediul acestei evaluări, specialiștii identifică profilul psihologic al copiilor urmărind indici ca inteligența fluidă (logica), inteligența cristalizată (bazată pe limbaj), inteligența socială și inteligența emoțională, cu scopul de a crea un parcurs educațional personalizat pentru fiecare elev în parte.

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

Este esențial ca școala să ofere o atenție specială copiilor gifted și să aibă un corp didactic bine pregătit și specializat în tipologia lor. Romanian Gifted School alege să colaboreze cu specialiști în diferite domenii de activitate (scriitori, ingineri IT, arhitecți, psihologi, economiști, etc.), pe care să îi instruiască în psihopedagogia copiilor cu abilități înalte. Formarea de cel puțin 90 de ore oferită trainerilor este crucială pentru a asigura o abordare adecvată și pentru a maximiza potențialul elevilor. De asemenea, RGS încurajează în mod constant părinții să devină parte integrantă din echipă, având în vedere că implicarea strânsă a acestora în procesul educațional este fundamentală pentru a asigura succesul copiilor gifted. Atunci când părinții sunt implicați și încurajați să colaboreze cu cadrele didactice și psihologii, creând împreună un nucleu puternic de susținere continuă, copiii se simt în siguranță și își dezvoltă încrederea în ei înșiși, elemente esențiale ce contribuie la succesul academic.

Simona MITREA
Fondator și Directorul Educațional
Ana NIȚUICĂ
Coordonator și Psiholog Preschool Programme
Elena BERLO
Coordonator Primary Programme
Ciprian NIȚĂ
Coordonator Secondary Programme and Diploma Programme; English and Social Studies Teacher
Irina BRĂTAN
Psiholog Clinician
Diana BUTNARU
Psiholog Clinician
Gabriela BÂRNAT
Educatoare Grupul 2 - 3.5 ani
Ioana MILITARU
Educatoare Grupul 3,5 - 5 ani
Andreea BĂLAȘA
Învățătoare Primary Programme
Cristina UȚĂ
Învățătoare Primary Programme
Ana VASILE
Trainer de Matematică
Gabriela MANDA
Trainer Biochimie
Maria ZANCU
Învățătoare Primary Programme
Monica TĂNASE
Trainer Game Development
Elena PENESCU
Trainer Limba Engleză
Georgiana POPOVICI
Trainer de Matematică
Ana BARTON
Trainer de Limba Română, Storytelling și Creative Writing
Simona TUDOSE
Trainer STEM
Silvia PĂTRAȘCU
Trainer Limba Japoneză
Cristian MITREA
Trainer Limba Germană
Andreea ANDREI
Trainer Yoga și Meditație
Emanuela CIUCAN
Trainer Arta Actorului
Daniela GHEORGHE
Trainer Visual Arts
Zoltan BELA
Trainer Arte
Patricia GHEAȚĂ
Choir Trainer
George CHIRIAC
Trainer Pian
Raluca PETRE
Sexual Education
Monica DROSU
Trainer Career Orientation
Vezi mai mult

Galerie foto