fbpx

”De la elevi pentru elevi”, un proiect LLI Academy pentru școlarii din toată țara, care dau Evaluarea Națională

”De la elevi la elevi” este un proiect născut din dorința elevilor Little London Internațional Academy din clasa a noua de a-i ajuta pe colegii lor care urmează să susțină examenul de Evaluare Națională în toate școlile din țară.

Cum prezintă LLI Academy proiectul:

Miss Adriana Iancu, diriginta clasei a 9-a din LLI Academy i-a provocat pe elevii săi cu o întrebare: Ce putem face pentru a-i ajuta pe cei din clasa a 8-a?
Și iată ce a ieșit…
Una dintre ideile venite de la elevii clasei a 9-a din LLI Academy este de a realiza o pagină de suport pentru elevii clasei a 8-a din toată țara.
Practic, elevii clasei a 9-a și-au propus să fie alături de colegii lor de la cl. 8-a și să le spună ce și cum au trăit ei în perioada clasei a 8-a.
Oricine, care este în clasa a 8-a, nu doar în LLI Academy, poate să îi contacteze pentru susținere, suport și informații despre această foarte frumoasă, dar provocatoare perioadă din viața lor.
Iată și câteva gânduri ale elevilor din clasa a 9-a:
„Ideea a fost o provocare făcută la dirigenție de miss”.
„Îmi place mai ales că ne-am pus în locul unui elev de clasa a 8-a și ne-am gândit ce ne-ar fi ajutat pe noi anul trecut și ce amărâți și vai de capul nostru eram”.
„Vreau să mă implic pentru că sunt mulți copii care nu au cum să învețe și, ca și noi anul trecut, nu stiu cum este la Evaluare”.
„Dacă ar fost așa ceva anul trecut aș fi luat idei de la ei”.
„Cred că experiențele noastre îi pot ajuta pe cei care vor să învețe și nu au de unde; mi se pare tare că e făcut tot de noi, elevi care am trecut prin asta”.
„Adică, gen, noi într-a 8-a știam de la profesori sau de la părinți că o să fie greu. Sau ne ziceau prieteni mai mari cum a fost. Acum ei (cei din clasa a 8-a) pot afla mai multe experiențe diferite pe o singură pagină și poate unii dintre ei “pot fura” (răsete) din experiența noastră”.
„Parcă am lăsat o parte din noi în a 8-a pe care ne-o putem reatribui așa, fiind alături de ei”.
„Vrem să realizăm o comunitate care transcende vârsta și notele, unde elevii sunt oameni trecând prin viață, făcând alegeri și disecând situații împreună”.
„Speram să mișcăm cât mai mulți oameni, toată lumea are de contribuit, toată lumea și-a lăsat ceva în urmă, mai ales în anii examenelor. Așa ne ajutăm și pe noi, ajutându-i pe cei care încă trec prin “tâmpenia asta””.
Darius, Sofia, Alexandra, Robert, Eduard, Sarah, Tudor, Valeria, Eric, Albert, Sena, Gabriela, Luca și Marius, elevii clasei a noua, coordonați de miss Adriana, vă așteaptă cu întrebările și frământările voastre pe pagina noastră de Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.