fbpx

Viorica Dăncilă afirmă că și ea a dat meditații elevilor, însă fără bani

Fostul premier Viorica Dăncilă, a declarat, luni seară, la o emisiune electorală difuzată de TVR, că, în vremea în care era profesoară a dat meditaţii copiilor unor prieteni, dar şi unor copii ”care nu aveau posibilităţi”. Dăncilă a precizat că materia la care oferea meditații era matematica și că a făcut acest lucru fără a cere bani. Potrivit Adevărul, ea a adăugat că meditaţiile aveau loc în apartamentul său din Videle.

În perioada 1997–1998, Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle. Potrivit relatărilor din presă, ea a predat tehnologie și rezistența materialelor.

Viorica Dăncilă a urmat clasele a IX-a și a X-a, între 1978 și 1980, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiești. Studiile liceale le-a finalizat la Liceul Energetic din același oraș. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, în 1988. În 2006, a obținut masterul Spațiul Public European, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la emisiunea difuzată de postul național de televiziune în calitate de candidat la președinția României. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, pe 24 noiembrie.

 

Cum se prezintă Liceul din Videle, pe pagina sa de internet:

Ab initio: „Scoala Medie Mixta”-Videle, raionul Videle, regiunea Bucuresti ,Videle-localitate de campie- Campia Gavanu-Burdea, pe locul fostilor codri ai Vlasiei, pierduta in negura vremurilor.Iarna cu gropi si noroaie, vara cu praf si caldura.Asa era si in 1956.

Mare senzatie printre parinti si copii, mare bucurie: se infiinteaza aici un liceu, deoarece modestele si precarele posibilitati ale localnicilor, dupa epoca unor cote grele, nu permiteau sustinerea copiilor in alte scoli, mai indepartate.

S-a construit astfel, localul din Str. Giurgiului-partea de la strada, cu numai 4 Sali de clasa, unde functiona si Sc. Generala Videle.

Localul a fost conceput si cu o sala de festivitati.Cabinetul directorului era pe locul de astazi al bibliotecii, iar cancelaria profesorilor fiinta pe locul unde sunt astazi vestiarele de la sala de sport.Internatul- in casa Moroianu- fosta biblioteca si in casa d-nei Florica Vasilescu, din Str. Florilor.

Dupa 1960 s-a construit partea dinspre sud a localului vechi cu destinatia-dormitoare.Apoi a inceput construirea localului nou, din Strada Republicii, pe terenul de sport si locul unei livezi expropriate.

In 1972, unitatea s-a transformat in Liceul Industrial de Petrol, cand se construiesc cantina si internatul, apoi laboratoarele de tehnologie si atelierele de practica in specialitate, Cu aportul patronal al Schelei de Productie Petroliere Videle, logistic, prima promotie 1956-1960, a beneficiat, instructiv de profesori tineri, competenti, putini fiind din localitate, cea mai mare parte fiind din Bucuresti.

Liceul s-a transformat apoi in „Industrial de Petrol” si a trecut de Ministerul Minelor, Petrolului si Geologiei.Ministerul Petrolului acorda fonduri maripentru dezvoltarea bazei materiale, pentru burse, constructii scolare (cantina, internatul, atelierele si laboratoarele). De atunci si pana in prezent la Liceul teoretic Videle, s-a desfasurat o pleiada de activitati scolare si extrascolare si multe serii de absolventi ce si-au desavarsit educatia in acest liceu au devenit apoi rand pe rand profesori ai acestui liceu sau parinti ai elevilor liceului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.