fbpx

Questfield – Școala de vară

Prezentare

Questfield este o instituţie de învăţământ din Voluntari, judeţul Ilfov care, încă din anul 2003, lucrează la crearea propriului său concept educaţional. Este o şcoală organică care învaţă şi se dezvoltă în continuu, ghidând profesori şi elevi spre a-şi atinge potenţialul, spre fericirea şi libetatea de a deveni cea mai bună versiunea a lor. Programele Şcolii Questfield includ: o creşă, o grădiniţă, o şcoală şi o şcoală de vară. Planurile pe termen mediu şi lung vizează declinarea conceptului educaţional propriu la nivel de gimnaziu şi liceu.

Questfield Summer School este un format distractiv, special creat pentru vacanța de vară astfel încât sa ne asigurăm că participanții (copii de la 1.4 la 12 ani, români și de alte naționalități) învață lucruri noi și se distrează pe tot parcursul acestui program de 360 de grade, destinat unei dezvoltări complete atât pe plan fizic, cât și cognitiv și social.

Conceptul școlii de vară este unul dinamic, organic, echilibrat, diferențiat, personalizat și reprezintă un mix a 3 elemente de bază: Sport, Artă și Joacă Structurată. Acest concept internațional se bazează pe rutinele măiestriei și ale colaborării, două elemente-cheie ale abilităților de viață.

Şcoala de vară Questfield este o şcoală de vară cu predare în limba engleză sub coordonarea unor educatori români, buni vorbitori de engleză. Filozofia educaţională se bazează pe “structured play” ceea ce înseamnă că toate activitătile se desfăşoară din punctul de vedere al copiiilor ca o joacă; este însă vorba de o joacă structurată, educatorul organizând clasa şi selectând activităţile astfel încât cei mici să atingă obiectivele educaţionale într-un mod motivant şi plăcut.

Amenajarea campusului ţine cont de relaţia explicită care există între caracteristicile fizice ale unui spaţiu şi procesul educaţional, asigurând posibilitatea de experimentare esenţială a învăţării şi având rolul unei “materii curiculare tăcute”. Spaţiile  sunt structurate astfel încât să permită reflecţia, creativitatea, experienţa, interacţiunea şi comunicarea constantă, aducând lumea reală în clasă şi expunând clasa lumii reale.

Abordarea Questfield are în vedere, pe lângă oferta educațională și grija pentru dezvoltarea personală a copiilor și asigurarea unui sediu modern, spațios, cu mult spațiu verde și cu facilități care să le ofere copiiilor siguranță, confort, cât și oportunitatea de a face o mare varietate de activități.

Creşa, grădinița și şcoala Questfield funcționează în 3 clădiri special amenajate pentru diferitele categorii de vârstă ale copiilor.

Galerie foto