fbpx

Școala Primară SPECTRUM

București - Sector 3

Prezentare

„Şcoala Primară SPECTRUM – o şcoală ca o floare” este motto-ul care ne îndrumă pe parcursul tuturor activităţilor şi ne motivează să transformăm şcoala într-un mediu cât mai primitor, mai cald şi potrivit unui învăţământ de calitate.

Şcolile Spectrum îşi propun să formeze elevi cu personalitate armonioasă, ataşaţi valorilor naţionale şi europene. Principiile pedagogiei moderne ne inspiră constant în activitatea noastră educativă, ceea ce ne permite să asigurăm atât un cadru educaţional performant, cât şi o pregătire fundamentală pentru viaţă.

ISTORIC

Primele Școli SPECTRUM s-au deschis în anul 2003, la Constanţa şi Bucureşti, şi au continuat cu Şcolile Internaţionale SPECTRUM din Iaşi, Cluj şi Ploieşti și Oradea.  Ultima Școală Spectrum s-a deschis în 2017 la București, în noul campus școlar din Colentina.

În prezent, Lumina Instituţii de Învăţământ are 11 şcoli cu peste 5 000 de elevi.

ACREDITARE

În anul școlar 2008-2009 Școala Primară SPECTRUM a fost acreditată prin Ordinul Ministrului Învățământului, Cercetării și Tineretului nr. 3557/30.03.2009, urmând Curriculum Național de Învățământ.

MISIUNE

Şcoala SPECTRUM îşi propune să formeze copiilor o personalitate creativă, să pregătească persoane cu încredere în sine, gata să îi ajute pe cei din jur.

Suntem preocupaţi permanent în a oferi şanse egale fiecărui copil prin desfăşurarea unui demers didactic de calitate, în conformitate cu cerinţele de politică educaţională în continuă schimbare şi cu condiţiile socio-economice actuale.

SPECTRUM

DE CE SPECTRUM?

 • Spectrum înseamnă prietenie;
 • Spectrum înseamnă succes;
 • Spectrum înseamnă cercetare şi inovaţie;
 • Spectrum înseamnă creativitate;
 • Spectrum înseamnă cooperare şi solidaritate;
 • Spectrum înseamnă libertate şi spirit de echipă;
 • Spectrum înseamnă respect pentru tradiţii şi valori;
 • Spectrum înseamnă înţelegere și dăruire;
 • Spectrum înseamnă atmosferă familiară;
 • Spectrum înseamnă profesori dedicaţi;
 • Spectrum înseamnă seriozitate şi standarde înalte;
 • Spectrum înseamnă pregătire intensivă pentru olimpiade și concursuri. 

ECHIPA

Echipa de profesori cu experienţă, ce posedă pe lângă o solidă bază teoretică şi abilitatea de a dezvolta potenţialul intelectual şi creativ al fiecărui elev, pun în aplicare cu succes politicile educaţionale.

Elevii sunt instruiți de o echipă de specialiști, cadre didactice tinere, energice, cu afecțiune deosebită pentru copii. Profesorii sunt calificați, având definitivatul în învățământ și gradele didactice I și II, cu experiență de minim 5 ani, participând în fiecare an la cursuri de perfecționare, formare și dezvoltare profesională și personală.    

NUMĂR REDUS DE ELEVI ÎN CLASĂ/GRUPĂ

Numărul maxim de elevi  din fiecare clasă este 18 (clasa pregătitoare ) și 20 (clasele I-IV), făcând posibilă desfășurarea activităţilor într-un mediu familial și sigur, acordându-se atenţie deosebită fiecărui copil.

PROGRAMUL ȘCOLAR AL ELEVILOR

Activitățile educative se desfășoară în intervalul 08:30 – 14:15 /18:00.

Începând cu clasa pregătitoare, elevii beneficiază de 5 ore de limba engleză săptămânal. Pentru ca orele să devină mai atractive, acestea sunt însoțite de table interactive (Clasele Pregătitoare), calculator conectat la video-proiector pentru prezentarea pe ecran a unor imagini sau filme documentare.

Pe lângă orele de curs, elevii beneficiază zilnic de ore de studiu în care, alături de învățătoare, își aprofundează noțiunile predate la clasă sau își rezolvă o parte din temele pentru acasă.

Din clasa a II-a este introdusă în orar și o ora de informatică pe săptămână, care se desfășoară în laboratorul special amenajat, dotat cu 20 de calculatoare.

Pentru completarea cunoștinţelor acumulate la școală, elevii participă la cluburi extrașcolare (Pian, Dans, Teatru, Șah, Aikido) și merg periodic în vizite la muzee, teatre pentru copii, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, parcuri, excursii și drumeţii, însoţiţi de cadrele didactice. 

PROIECTE, PROGRAME și CONCURSURI

Programul activităţilor extracurriculare este vast, cu teme ce urmăresc dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut şi oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei.

Școlile SPECTRUM iniţiază și organizează programe și proiecte educaţionale în parteneriat cu alte instituţii de învăţământ sau cultură, precum și acţiuni de voluntariat pentru formarea spiritului civic:

 •         Proiectul educațional ,,Character First- Pas cu pas către un caracter frumos”
 •         Proiectul ,,Superputerea cărților – Quizizz te ajută să o descoperi”  
 •         Proiectul PBL ( Project Based Learning )
 •         Platformă educațională digitală gratuită – MyOn
 •         Concursul SPECTRUM POINT
 •         Comper Română și Matematică
 •         Level Assesment Test- Română, Matematică și Engleză (clasele II-IV)
 •         Lumina Math
 •         Examene Cambridge și Trinity 

Link-uri utile : 

→ Website : https://bucuresti.spectrum.ro/

→  Facebook https://www.facebook.com/SpectrumBuc

→ Instagram https://www.instagram.com/spectrum_bucuresti/

→ YouTube https://www.youtube.com/channel/UCtiaBpgNysXeHdpFsU033PA

 

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

Echipa de profesori cu experienţă, ce posedă pe lângă o solidă bază teoretică şi abilitatea de a dezvolta potenţialul intelectual şi creativ al fiecărui elev, pun în aplicare cu succes politicile educaţionale.

Elevii sunt instruiți de o echipă de specialiști, cadre didactice tinere, energice, cu afecțiune deosebită pentru copii. Profesorii sunt calificați, având definitivatul în învățământ și gradele didactice I și II, cu experiență de minim 5 ani, participând în fiecare an la cursuri de perfecționare, formare și dezvoltare profesională și personală.

Vezi mai mult

Galerie foto