fbpx

Charity Shop, deschis în București. Încasările, reinvestite pentru materiale educaționale destinate copiilor defavorizați și pentru aparate medicale necesare copiilor cu CES

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță că în București a fost deschis un Charity Shop, adică un magazin din care cetățenii vor putea cumpăra, la prețuri modice, obiecte donate.

„Am deschis magazinul caritabil <O mână de ajutor>. De aici puteți cumpăra la prețuri modice obiecte donate, iar banii colectați din vânzarea produselor vor fi folosiți pentru a sprijini direct cauze sociale importante.

Astfel, sumele strânse vor fi reinvestite de Asociația Eco Durabil în materiale educaționale pentru copiii defavorizați și în dispozitive medicale pentru copiii cu nevoi speciale. De asemenea, asociația va contribui la reabilitarea caselor persoanelor aflate în dificultate și va susține implicări active în conservarea mediului înconjurător”, a transmis Nicușor Dan.

Magazinul se află în incinta Centrului Integrat de Economie Circulară, situat pe Calea Plevnei, nr. 98, sector 1 și va funcționa de luni până vineri de la ora 09.00 până la 17.00, iar sâmbăta până la ora 14.00.

Proiectul este implementat de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, împreună cu Asociația Eco Durabil.

Funcționarea Magazinului caritabil este finanțată prin Platforma de mediu pentru București inițiată de Fundația Comunitară București și ING Bank România, prin runda susținută de ENGIE România.

Centrul Integrat de Economie Circulară a fost deschis în anul 2021, ca un proiect pilot în cadrul acordului de colaborare dintre Asociația Eco Durabil și D.G.A.S.M.B.

De la deschidere și până în prezent, în cadrul centrului au fost colectate peste 7.800 de tone de produse (îmbrăcăminte, electrocasnice, mic mobilier, veselă, jucării, cărți, produse de igienă) și distribuite unui număr de aproximativ 72.000 de persoane din Capitală și din țară.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.