fbpx

Copiii dintr-un oraș din România sunt inițiați în sport chiar de la grădiniţă

foto: sfantugheorgheinfo.ro

Orașul Sfântu Gheorghe reușește să pună bazele educației sportive în ciclul de învățământ preșcolar. Municipalitatea, împreună cu Asociația Sportivă Pinguinii Regali, derulează încă din 2017 un program prin care copiii sunt inițiați în sport (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.) chiar de la grădiniţă, prin joacă.

„Inițiere prin sport” implică șase grupe de vârstă și aproximativ 3.600 de copii, de la grădiniță până la clasa a patra. Programul are scopul de a-i iniția pe preșcolarii din grupele mari de grădiniţă și pe elevii din clasele primare din toate școlile din oraș.

Cursurile au loc o dată pe săptămână, pe parcursul anului școlar, pe stadion și la bazinul de înot al orașului. Pentru că programul a avut un succes mai mare decât se aștepta și a continuat să genereze entuziasm în rândul copiilor, municipalitatea continuă să sprijine inițiativa „Inițiere în sport”.

Copiii pot încerca diferite sporturi în diferite grupe: elevii din clasa a IV-a pot învăța să înoate la piscina „Román Vilmos”, copiii de grădiniță au ocazia să participe la activități sportive la Arena Sepsi și pot încerca hocheiul pe gheață la patinoarul acoperit. 

„Scopul programului nu este de a recruta copii pentru antrenamente, ci de a le prezenta bazele educației sportive într-un mod jucăuș, unde vor învăța coordonarea, echilibrul și postura corectă, astfel încât să poată să introducă sportul ca parte din viața lor pe termen lung”, spun reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

De la lansarea sa, programul a ajuns la toate grupurile țintă și, deși inițiativa a fost pornită de Asociația Sportivă Pinguinii Regali, nu este vorba doar de hochei. Programul le permite copiilor să învețe despre bazele unei mari varietăți de sporturi (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.), pentru ca peste câțiva ani să îl poată alege pe cel care le place cel mai mult.

Organizatorii asigură transportul copiilor tur/retur de la școală până la Arena Sepsi și la bazinul de înot. Acesta include un serviciu regulat de autobuz de la grădinițe și școli, care transportă 2-3 grupuri deodată, și un serviciu de așteptare pentru copii și însoțitorii lor la sosire, asigurat de membrii Asociației Pinguinii Regali.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.