fbpx

Furt de sute de mii de lei din fondurile mai multor școli din Dâmbovița

foto: Facebook / Poliția Română

Două femei, de 44 şi 41 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate de delapidarea fondurilor mai multor școli din județul Dâmbovița.

Administratori financiari la opt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, în perioada 2016 – 2019, cele două femei şi-ar fi însuşit peste 665.000 de lei din banii instituţiilor, potrivit IPJ Dâmboviţa. Acestea sunt cercetate în cadrul unui dosar penal.

„La data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Târgovişte şi Aninoasa, la domiciliile a două femei de 44 şi 41 de ani. 

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că bănuitele, în perioada 2016 – 2019, în calitate de administratori financiari la opt unităţi de învăţământ, din judeţul Dâmboviţa, şi-ar fi însuşit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unităţi şcolare”, arată Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore și vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror.