fbpx

Incident grav. S-a prăbușit un perete al unui internat din Odorheiu Secuiesc. Sunt victime multiple

Foto credit@ SU Harghita

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Trei elevi, cu vârste între 15-17 ani, au fost scoşi de sub dărâmături. 

O victimă care se afla în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale, transmit pompierii. Alte două persoane au fost salvate deja de sub dărâmături. Potrivit ISU Harghita, toate cele trei persoane extrase până acum sunt minore.

Acţiunile de căutare continuă, existând informaţii că încă o elevă este prinsă sub dărâmături. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

Declarația purtătorului de cuvânt ISU Harghita

“O persoană este în stare conștientă, una este inconștientă. O altă persoană este resuscitată. Este vorba și de minori. Nu avem vârstele lor. Este prematur să ne pronunțăm despre ce s-a întâmplat. Misiunea noastră este să ne asigurăm că toate persoanele sunt bine. Acestea sunt datele preliminare. Până în aceste momente, doar aceste persoane au fost scoase. Se continuă misiunile de căutare și salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Harghita.

“Suprafața afectată este de aproximativ 200 mp. La locul intervenției au fost alocate 2 mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență”, adaugă pompierii.

Tamasi Aron

Reacție IPJ Harghita

”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.

Revenim cu detalii pe măsură ce le obținem.

Informații preluate de pe www.news.ro

Poate te interesează și:

61% dintre elevi, 45% dintre profesori și 36% dintre părinți vor modulele ca mod de organizare a anului școlar – studiu