fbpx

60 de profesori au fost testați, după o alertă de TBC la un liceu din Gorj

60 de profesori de la un liceu din Gorj au fost testați în vederea depistării unei posibile infestări cu TBC, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie testați și elevii, anunță ziarul Adevărul.

 

Potrivit sursei citate, este vorba de Colegiul „Ecaterina Teodoroiu“ din municipiul Târgu Jiu.

 

„S-a depistat un caz de TBC la un cadru didactic de la un colegiu din Târgu Jiu. Ancheta este în desfășurare, dar este îmbucurător faptul că, în urma testelor efectuate, nu s-a depistat o contagiozitate a bolii“, a declarat Narcis Stoian, directorul Directorul de Sănătate Publică (DSP) Gorj. 

 

 „Au început să se testeze 60 de profesori și 26 de angajați din rândul personalului auxiliar de la nivelul colegiului. Nu sunt semne că ar avea cineva această boală. Urmează să fie testați și copiii, când vor reveni din vacanță, iar pentru asta va fi nevoie de acordul părinților. Se va face o testare la nivelul colegiului“, a mai spus Narcis Stoian.

Tuberculoza (TBC) este o boală infecțioasă provocată de un microb, Mycobacterium Tuberculosis. Este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase din lume, de aceea e considerată o problemă de sănătate publică, diagnosticul și tratamentul fiind gratuite în România.

Tuberculoza este o afecțiune contagioasă, potențial fatală dacă este netratată, care afectează de obicei plămânii, deși poate afecta aproape orice organ din organism. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.