fbpx

Mai bine să previi decât să tratezi. Controalele periodice recomandate pentru femeia activă

Photo 61451541 © Gpointstudio | Dreamstime.com

Chiar dacă ritmul vieții noastre este unul alert, este esențial să nu uităm că doar cu o stare bună de sănătate putem depăși toate provocările din fiecare zi. Controalele periodice sunt cel mai bun mod de a-o oferi organismului nostru șansa la o viață bună și îndelungată.

Exemple de verificări periodice recomandate de specialiști pentru femeile active:

Controale de sănătate a inimii
Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor. Este posibil să nu știți dacă aveți o boală de inimă, așa că aceste controale regulate sunt importante.

Se recomandă controale regulate de sănătate a inimii (la fiecare doi ani) dacă aveți vârsta de 45 de ani și peste.

Controale pentru diabet
Diabetul este o afecțiune gravă în care glucoza (zahărul) din sânge devine mai mare decât în mod normal. Acest lucru poate afecta multe părți ale corpului și poate duce la complicații grave dacă nu este gestionat.

Testele pentru diabet includ un test de laborator pentru glicemie comandat de medicul dumneavoastră (nu se utilizează un glucometru la domiciliu). Cel mai frecvent test este testul glicemiei a jeun (fără alimente sau lichide, cu excepția apei, cu opt ore înainte).



Screening cervical
Cancerul de col uterin este unul dintre cancerele care pot fi prevenite. Screeningul cervical regulat este cel mai bun mod de a te proteja de cancerul de col uterin.

Testul de screening cervical verifică starea de sănătate a colului uterin. Acest test este ca un frotiu Papanicolau, dar verifică în mod specific prezența virusului papiloma uman (HPV).

HPV este un virus comun care poate schimba celulele din colul uterin. Este cea mai frecventă cauză a cancerului de col uterin.


Mastrelle Flora Plus dus vaginal este un produs cu acțiune delicată de curățare intravaginală, cu rol de echilibrare a florei și a pH-ului vaginal, îndepărtând totodată secretiile patologice de origine bacteriană și mirosul neplăcut.


Screening pentru infecții cu transmitere sexuală 
Dacă ești activă sexual și faci sex neprotejat, medicii recomandă să faci un astfel de test. Unele boli cu transmitere sexuală nu au simptome evidente, iar altele (de exemplu, chlamydia sau gonoreea) vă pot afecta fertilitatea.

Controale pentru cancerul de sân 
Detectarea precoce a cancerului de sân crește șansele pentru un tratament de succes. Puteți urma trei pași importanți pentru a vă verifica sânii:

Studiați cum arată și se simt sânii dvs., astfel încât să puteți observa orice modificări neobișnuite (de exemplu, un  nodul sau schimbări în aspectul sânului.
Transmiteți orice modificare medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.
Faceți o mamografie de screening (radiografie mamară) la fiecare doi ani

Controalele ale densității osoase 
Osteoporoza este o boală care face ca oasele să devină casante. Oasele devin mai puțin dense, își pierd puterea și se sparg mai ușor. Menopauza poate crește riscul de osteoporoză. Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscuri și despre modalitățile de a vă menține oasele puternice.

Controale de sănătate a ochilor
Aproximativ 90% din orbiri și tulburările de vedere pot fi prevenite sau tratate dacă sunt detectate din timp. De aceea, controalele regulate ale ochilor sunt recomandate tuturor.

Dacă nu aveți boli oculare sau factori de risc pentru boli oculare, ar trebui să faceți un control oftalmologic la fiecare doi ani. Afecțiunile oculare comune care provoacă pierderea vederii includ cataracta, retinopatia diabetică și glaucomul.

 

Dacă vrei să afli despre cum să îți regăsești echilibrul fizic și emoțional după ce devii mamă

 

Cum să îți regăsești echilibrul fizic și emoțional după ce devii mamă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.