fbpx

Școala Gimnazială EVRIKA

București - Sector 2

Prezentare

Când ne-am hotărât noi că vrem să facem o școală, ne-am gândit foarte mult ce model pedagogic vrem să aplicăm. Aveam de ales între alternative educaționale de prestigiu, cu recunoaștere internațională și principii avangardiste. Am simțit însă că trebuie să ne întoarcem la valorile primare ale educației. Să-i redescoperim esența. Acolo unde școala ar trebui să fie un mijloc nu un scop în sine. Un accesoriu pe care să ți-l agăți la butonieră, mândrindu-te cu diplome și medalii pe care, de fapt, ți le dorești tu ca părinte pentru că nu le-ai avut la timpul potrivit. Învățarea este, mai degrabă, ca o călătorie fascinantă în care descoperi lumea în care trăiești. În care te descoperi pe tine însuți. Un drum spre viața unui adult echilibrat, independent și sigur pe el. Cu suișuri și coborâșuri, cu momente în care obosești sau vrei să renunți, cu teama că ai putea greși. Am căutat un model în care copiii nu trebuie să fie în competiție unii cu ceilalți ci cu ei înșiși, cu propriile lor frici și limite.

În Școala Evrika sunt studiate toate disciplinele din curriculumul național elaborat de Ministerul Educației Naționale, subsumate unor teme transdisciplinare concepute la nivel de ciclu de învățământ.

Programul de studii este completat cu o ofertă variată de opționale și cluburi într-o schemă orară destinată să asigure un echilibru între disciplinele umaniste, științe și arte, într-un melanj de inspirație renascentistă și adaptat nevoilor societății contemporane. 

Punem accent pe pregătirea suplimentară la matematică și limba română, atât în cadrul unor ore de consolidare cu tot colectivul de elevi cât și individual. Sunt alocate ore atât pentru educația pentru excelență cât și pentru cea remedială.

Oferim un program de studiu intensiv al limbii engleze, certificat de sistemul de examinare Cambridge, pentru care alocăm patru ore de pregătire în programul standard (până în ora 14:00) și două ore suplimentare în programul de după-amiază. Clasele de gimnaziu vor avea inclusă în oferta standard a doua limbă străină (limba franceză sau limba germană, în funcție de opțiuni).

Elevii vor susține (în fiecare modul) activități de voluntariat menite să le dezvolte atitudinile civice și antreprenoriale, finalizate cu susținerea unui proiect în care vor descrie etapele activității și vor demonstra abilitățile dobândite.

Acordăm o atenție deosebită orelor de consiliere și dezvoltare personală. Învățătorii și profesorii diriginți vor desfășura, sub coordonarea consilierului școlar, activități menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă a personalității fiecărui copil, a unor relații de cunoaștere și respect reciproc, inspirând empatie, compasiune și acceptarea diversității.

Școala Evrika își desfășoară cursurile atât în mod tradițional cât și, dacă va fi necesar, în sistem online sau hibrid (în cazul elevilor cu afecțiuni medicale confirmate de medic sau la solicitarea motivată a părintelui).

Campus și facilități

Clădirea în care funcționează școala se află situată pe strada Negustori, în centrul vechi al Capitalei, în imediata apropiere a Teatrului Național, și reprezintă un cunoscut monument istoric cunoscut sub numele de “Casa Negroponte”. Proiectat la sfârșitul secolului al XIX-lea de arhitectul Leonida Negrescu, acest edificiu deține o suprafață de 1370 mp, o curte interioară de 1200 mp și a beneficiat de ample lucrări de renovare începând cu 2016. Spațiile disponibile și arhitectura interioară permit organizarea unor săli de clasă, laboratoare și cabinete didactice aerisite, luminoase și elegante. 

Masa de prânz cuprinde patru meniuri săptămânale, validate de un medic nutriționist, conform exigențelor alimentare specifice vârstei elevilor.

Transport: Școala Evrika oferă celor interesați transportul elevilor, în interiorul municipiului București, cu microbuzul școlar, oferit de firmă specializată în condițiile și la standardele prevăzute de legislația în vigoare.

Asistență medicală: Școala Evrika dispune de cabinet medical propriu, dotat cu truse de prim-ajutor și susținut de o asistentă medicală care efectuează servicii de triaj și evaluare zilnică a stării de sănătate a elevilor noștri. Activitatea de evaluare medicală este supervizată de un medic pediatru care efectuează, o dată pe săptămână, verificarea și/sau diagnosticarea cazurilor care necesită o atenție specială.

Uniformă: Elevii Școlii Evrika vor purta uniformă cu sigla școlii, în variante adaptate necesităților (vestimentația utilizată la cursuri, la orele de educație fizică și de gală pentru evenimentele deosebite).

Late pick up: programul unității noastre de învățământ include (contra cost) serviciul de late pick up pentru părinții care nu pot ajunge să-și preia copiii la ora 17:00. Serviciul este disponibil până la 18:30 și va fi asigurat de echipa de asistenți educaționali care vor supraveghea copiii rămași și vor organiza diferite activități cu caracter recreativ.

Vezi mai mult

Echipa

Profesorii Școlii Evrika sunt selectați cu atenție și foarte bine pregătiți profesional. Ne-am dorit alături oameni care să aibă tact, răbdare și solide cunoștințe metodice și de specialitate. Am urmărit în mod special să fie cadre didactice cu vocație și drag de copii, capabili de angajamente pe termen lung și deschiși provocărilor unui mediu educațional dinamic și inovator. 

Profilul profesorului Evrika presupune:

–        Abilități deosebite de comunicare;

–        Managementul clasei și situațiilor conflictuale;

–        Abilități și competențe digitale;

–        Competențe interculturale, civice, interpersonale;

–        Creativitate curriculară.

Mai multe detalii aici https://www.scoala-evrika.ro/echipa/

Marcel BARTIC
Profesor de istorie | Director Educațional
Alexandra CHIREA
Profesor de limba franceză
Vali NEAGU
Profesor de limba şi literatura română
Gina RĂDUCAN
Profesor de matematică
Anca BONTAȘ
Profesor de biologie
Amelia NEGOI
Consilier pentru dezvoltare personală.
Constantin NEGHINĂ
Profesor de Arte
Silvia ZEANA
Profesor de limbi străine
Irina Livia MARCU
Învățător
Olivia PÂRVU
Educator Învățător
Mihai ARSENE
profesor de sport și antrenor de baschet
Vezi mai mult

Galerie foto