fbpx

ISB lansează Programul Pre-Bacalaureat Internațional

ISB are plăcerea de a anunța startul Programului Pre-IB pentru elevii care studiază anul acesta școlar la ISB în Year 11 (clasa a 11-a) și pentru toți elevii nou înscriși pentru anul academic următor în clasa a 12-a, care vor începe Programul de Diplomă pentru Bacalaureatul International (IBDP) în septembrie 2020. Programul a început pe 28 aprilie și va continua până la finalul semestrului.

Contextul

În mod normal, după vacanța de Paște, elevii noștri din Year 11 ar trebui să intre în pauza pentru studiu individual, urmată de examenele IGCSE. Situația actuală nu permite însă elevilor din Year 11 să susțină examenele IGCSE: toate examenele IGCSE au fost anulate ca urmare a pandemiei COVID-19.

Scopul Programului Pre-IBDP

Profesorii ISB au identificat unele aspecte pe care elevii le găsesc mai dificile pe parcursul IBDP și au dezvoltat un program online flexibil pentru a le aborda. Programul a fost conceput cu atenție, astfel încât să răspundă la cât mai multe întrebări și să ofere elevilor o înțelegere deplină a programului, înainte de a începe, în septembrie 2020.

Scopul principal al Programului Pre-IBDP este de a ajuta elevii din Year 11 să obțină o perspectivă clară asupra materiilor, cerințelor și termenelor IBDP. Va ajuta elevii să-și aleagă materiile High Level și Standard Level, și de asemenea va oferi detalii asupra CAS (Creativity, Activity Service), TOK (Theory of Knowledge) și EE (Extended Essay).

Detaliile Programului Pre-IBDP

Pre-IBDP este un program online care se desfășoară între orele 9.00am și 3.00pm, de luni până vineri, și care conține 20 de lecții pe săptămână. Orarul este conceput astfel încât să ajute elevii să participe la toate materiile, pentru a înțelege cerințele acestora. Lecțiile vor avea loc prin intermediul platformei Zoom, iar linkurile vor fi distribuite elevilor prin e-mail și Google Classroom.

Ce cursuri sunt oferite?

Elevii vor participa în fiecare săptămână la 2 lecții de Introducere în Cursul CAS. Cursurile de Critical Thinking și TOK (Theory of Knowledge), 2 lecții pe săptămână, vor prezenta elevilor din Year 11 abilitățile de gândire critică și investigare prin acumularea de cunoștințe. 

Cursul de Engleză (3 lecții pe săptămână) va ajuta elevii să-și dezvolte abilitătile orale și de scriere în limba engleză. Elevii vor participa de asemenea la Cursul de Matematică (3 lecții pe săptămână), care îi va pregăti să răspunda cerințelor IBDP.

Cursurile de Științe (Chimie, Biologie, Fizică, ESS), Limbi Străine Moderne (Spaniolă, Franceză) și Umanistică (Geografie, Istorie, Economie, Administrarea Afacerilor) vor fi de asemenea oferite pentru a-i pregăti pe elevii care vor alege aceste cursuri IBDP.

Ce cursuri trebuie să urmez?

Elevii trebuie sa participe la toate lectiile de Engleza, Matematica, TOK, CAS, precum si la cursurile pentru care au optat.

Mai multe informații despre Programul de Diplomă pentru Bacalaureatul Internațional la ISB sunt disponibile aici. Dacă doriți detalii suplimentare despre program, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected].


Dacă vrei să afli mai multe despre ISB, vezi aici:

International School of Bucharest – Gimnaziu și Liceu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.