fbpx

LICEUL TEORETIC „ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI” (IB)

București - Sector 1

Prezentare

PROGRAMUL DE DIPLOMĂ PENTRU BACALAUREATUL INTERNAȚIONAL (IB)

“AD ASTRA PER ASPERA” – SENECA

(căci cerul este al oamenilor liberi, care n-au renunțat să viseze…)

La Școala Europeană București găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți urma drumul printr-o lume aflată într-o continuă schimbare. Aici poți veni cu visurile tale, poți să privești cu încredere spre stele, iar împreună vom deprinde drumul către ele!

Misiune: 

Şcoala Europeană Bucureşti, folosind strategii didactice potrivite pentru a determina o învăţare de calitate, îşi propune să formeze un copil deschis, atent cu și la cei din jur, curios, reflexiv, îndrăzneț, informat, principial  și, nu în ultimul rând,  onest, comunicativ și creativ care, pe lângă conținuturi și informații, achiziționează tehnici de documentare și de cercetare valabile în orice context socio-cultural și abilități de comunicare și de lucru în echipă utile în orice domeniu de activitate, toate acestea făcându-l să fie capabil să-și urmeze visurile, să devină creatorul propriului său drum, să-și folosească imaginația pentru a schimba lumea din jurul său și pe sine odată cu ea.

Viziune: 

Școala Europeană București este locul în care copiii, părinții și profesorii devin membri ai unei comunități, parteneri de încredere într-un proces educativ temeinic și de durată, care urmărește formarea unui individ pregătit și adaptat socio-profesional care, pe lângă bagajul de cunoștințe teoretice, părăsește școala și cu un set de valori și atitudini care să-i dea posibilitatea să se adapteze permanent la societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare. Aici se creează contexte în care elevul poate să-și descopere unicitatea bazându-se pe o profundă cunoaștere a lumii în care trăiește, să-și urmeze visurile și să acționeze în armonie cu el însuși și cu tot ceea ce îl înconjoară, pentru a deveni omul complex, adaptabil în orice situație, capabil să colaboreze și să lucreze în echipă, cunoscându-și capacitățile și valoarea, dar fiind totodată capabil să recunoască valoarea și capacitățile celorlalți, promovând valori si practici democratice într-o lume a toleranței, a adevărului și a respectului reciproc.

Valori si atitudini:

Onestitate față de sine – Acceptare – Atitudine proactivă

Comunicare cu cei din jur  Înțelegere – Încredere

Creativitate într-o lume a cărei limită e cerul – Perseverență – Libertate

„Omul cât trăiește învață” nu este doar un proverb, ci principiul de bază al vieții. Omul învățat nu este un produs, ci un proces permanent de dobândire a complexității.  Omul complex este dispus să se privească în orice secundă în oglindă cu onestitate, să-și recunoască și să-și accepte atât punctele tari, cât și pe cele slabe, are o atitudine proactivă față de sine, are încredere în sine, astfel încât să poată să se comunice și să comunice cu cei din jur, este înțelegător și perseverent, urmându-și în permanență visurile, descoperind atributele propriei unicități și asumându-și libertatea de a crea, schimbând lumea și pe el odată cu ea.

Viața în secolul XXI, într-o lume interconectată, globalizată, necesită abilități de gândire critică și o mentalitate deschisă noului, lucru pe care elevii Programului de Diplomă IB îl cunosc și îl înțeleg.

Programul de Diplomă/Diploma Programme IB este conceput ca un program de învățământ academic provocator și echilibrat, cu examene finale care pregătește liceenii cu vârste între 16 și 19 ani pentru succesul la universitate, dar și pentru viața dincolo de cadrul universitar. Programul este în mod normal predat pe parcursul a doi ani și a câștigat recunoaștere și respect din partea celor mai importante universități din lume, fiind recunoscut de către toată comunitatea internațională.

Pentru mai multe informații cu privire la Programul de Diplomă, accesați link-ul www.ibo.org.

Rezultatele obținute de elevii SEB din cadrul Programului de Diplomă IB sunt remarcabile, așa cum se poate vedea urmând acest link către pagina Statistici.

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

La Școala Europeană București, atunci când vorbim de echipă, ne referim la un cadru extins care cuprinde elevi, profesori și părinți. Știm că doar împreună putem crea cel mai bun context pentru dezvoltare, proces văzut atât din perspectiva elevului SEB, cât și a profesorului care devine din ce în ce mai abil în găsirea celor mai potrivite strategii pentru lucrul la clasă.

Referindu-ne la echipa de profesori, primul aspect care se lasă imediat descoperit atunci când intri în cancelarie este colaborarea strânsă. Apropiind lupa, se dezvăluie privirii profesioniști nu doar în disciplinele pe care le predau, ci specialiști în educație. Pregătirea academică, stagiile de perfecționare, experiența la catedră, rezultatele obținute, testimonialele elevilor și ale părinților sunt repere care îi recomandă pe profesorii SEB ca fiind experți în domeniu.

Vezi mai mult

Galerie foto