fbpx

Mars lansează programul Mars Leadership Experience, dedicat absolvenților

Mars – producătorul global de alimente și hrană pentru animale – le oferă absolvenților ambițioși, care aspiră la o carieră internațională în poziții de conducere, șansa de a cunoaște lumea afacerilor de top prin participarea la Mars Leadership Experience (MLE). MLE este un program de 3 ani destinat şi absolvenților din România, conceput pentru a stimula potențialul, pentru a dezvolta aptitudini și pentru a-ți oferi oportunități ce vor da startul carierei tale.

 

Mars, o afacere de familie înființată în 1911, vede în fiecare candidat un potențial lider. De aceea, programul Mars Leadership Experience le oferă absolvenților șansa de a se implica imediat în activitatea companiei. Încă de la începutul programului, condidatului i se dau responsabilități importante, proiecte și roluri cu expunere atât pe plan local, cât și internațional. 

 

Producătorul global caută viitorii membri ai echipei sale de conducere și se așteaptă ca participanții să se implice pe deplin în procesul de luare a deciziilor și să găsească modalități prin care Asociații, așa cum Mars îi numește pe angajații săi, să lucreze mai inteligent și să fie mereu peste concurență. Acest lucru este ceea ce diferențiază Mars Leadership Experience de alte programe postuniversitare, dar, în același timp, îl face să fie o provocare extraordinară. 

 

„Sunt încântat că Mars, ca şi companie, susţine crearea de oportunităţi egale pentru tinerii care doresc să înveţe, să se dezvolte şi să aibă o contribuţie. Un proaspăt absolvent în echipă aduce un plus de energie companiei şi este o experienţă extraordinară să ghidezi un nou talent pentru a ne ajuta să construim lumea pe care ne-o dorim mâine“, a declarat Arman Sutbayev Mars Multisales Market director Romania. 

Absolventul începe programul de trei ani în Praga sau București, unde va petrece primul an. Ulterior, după finalizarea cu succes a acestei etape, va avea oportunitatea de a se muta pe o altă piață, având sprijinul deplin al companiei atât cu relocarea, cât și cu acomodarea.

 

Sinem Brun, în prezent parte din programul MLE, în cel de-al doilea an în biroul din Praga al Mars, descrie experienţa ca o oportunitate extraordinară de dezvoltare atât profesională, cât şi personală. “Am hotărât să aplic pentru acest program deoarece am vrut să experimentez mediul de afaceri prin această posibilitate unică, de a lucra nu doar pe trei pieţe diferite dar și pe trei funcții diferite în cei trei ani de program. În plus faţă de aşteptările de a mă dezvolta pe plan profesional, am fost uimită de timpul şi efortul depus pentru dezvoltarea personală a fiecărui Asociat“, a declarat Sinem Brun. 

 

Cu toate acestea, candidatul nu va fi singur. Pe lângă alți membri ai echipei care să-l susțină, va avea și un mentor – un senior manager, un buddy – un absolvent care a ocupat recent aceeași poziție. “Dacă îţi plac provocările şi vrei să ieşi din zona de confort pentru a te dezvolta, programul MLE este cea mai bună opţiune“, a mai spus Sinem Brun. 

 

Programul este conceput în întregime astfel încât absolventul să aibă experiență nu doar pe piețe diferite, ci și în diverse funcții, echipe, țări și produse, pe măsură ce activează în diferite țări unde Mars Multisales opererează. După terminarea programului, absolventul se transferă într-o poziție permanentă, iar decizia asupra locului unde va dori să-și desfășoare activitatea îi aparține aproape în totalitate.

 

Pentru a aplica cu succes la program, dar și pentru reușita în următorii ani, absolventul trebuie să fie gata să-și asume responsabilități cu consecințe reale, să fie motivat și ambițios. De asemenea, el trebuie să fie 

 

un bun comunicator, dispus să împărtășească idei noi și modalități prin care pot fi puse în practică, dar și să asculte ideile celorlalți Asociați.

 

Primul pas pentru a lua parte la experiența de trei ani Mars Leadership Experience este înregistrarea pe acest website, disponibilă până în martie. Va trebui să completezi un formular care ne va ajuta să te cunoaștem mai bine și prin care să ne prezinți realizările educaționale și obiectivele tale de viitor. Apoi, vei fi invitat să răspunzi unui test online, conceput pentru a evalua abilitățile de gândire numerică și logică verbală. Următorul pas este interviul video online. Pasul final este centrul de evaluare virtual, unde te vei întâlni cu Asociații Mars și vei participa atât la activități individuale, cât și de grup. 

 

Mars sprijină cu mândrie egalitatea de gen, echilibrul dintre viața profesională și cea privată și dezvoltarea personală de-a lungul întregii cariere. Nu este neobișnuit ca absolvenții care își încep cariera la Mars să devină membri ai echipei de conducere. Compania a fost numită în mod repetat unul dintre cele mai bune locuri de muncă multinaționale din Europa în cadrul competiției Great Place to Work.

 

De asemenea, Mars se mândrește cu faptul că este jucător global, concentrat atât pe inovare, precum și pe sustenabilitate. În septembrie 2017, Mars a lansat o investiție de aproximativ 1 miliard de dolari prin planul Sustainable in a Generation, care include mai multe angajamente foarte ambițioase, în conformitate cu Obiectivele ONU pentru Dezvoltare Durabilă. Activitățile principale ale planului cuprind reducerea impactului asupra mediului, ameliorarea condițiilor de muncă pentru un milion de oameni din lanțul său valoric și susținerea a miliarde de oameni și a animalelor lor de companie pentru a duce o viață mai sănătoasă și mai fericită, avansând știința, inovația și marketingul.

Mars în România

Mars a intrat pe piața din România în 1994. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale. Mai mult, Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale în aceste segmente, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros Ungaria, care produce mâncare uscată și recompense pentru animale și, de asemenea, o facilitate de producție pentru dulciuri fără ciocolată care include și centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.

Articol susținut de Mars

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.