fbpx

Stare de alertă epidemiologică, anunțată de ministrul Sănătății. Recomandări pentru părinți

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă, astăzi, că România a intrat în stare de alertă epidemiologică, după ce s-au înregistrat creşteri consecutive ale numărului de infecţii respiratorii în ultimele trei săptămâmi.

”Este vorba despre o a treia săptămână de creştere consecutivă, peste nivelul mediu, înregistrat în ultimii cinci ani. Se numeşte săptămână epidemică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, joi, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Acesta anunţă că situaţia este similară celei înregistrate anul trecut.

”Nu este nimic diferit de faţă de situaţia ded anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică, după ce se înregistrează trei săptămâni de depăşire a pragului epidemic”, a adăugat Rafila.

„E foarte important triajul. Rog părinții care au copii cu simptomatologie să-i rețină la domiciliu și să ia legătura cu medicul de familie. Copiii trebuie învățați cum să tușească, să folosească un șervețel.

La nivelul populației, evident recomandăm evitarea aglomerației. Pot folosi și masca de protecție, nu e obligatorie. Spălarea mâinilor e recomandată. Vaccinarea antigripală. Majoritatea cazurilor de gripă sunt în București și, în mod evident, găsim soluții pentru cei care au nevoie de o îngrijire mai complexă, în cazul celor de la Terapie Intensivă ”, a mai spus ministrul.

Aa dd aa ii sh ak zj aa uds kk ssw jj

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.