fbpx

Jocul “de-a arta” le va aduce pe termen lung copiilor beneficii mari

În parcursul academic al copiilor, arta este abordată, de multe ori, ca un domeniu secundar. Concentrați pe materii precum matematica sau limba română, elevii, profesorii sau părinții acordă mai puțină importanță muzicii sau artelor plastice. Iar acest lucru nu face decât să îi priveze pe cei mici la un univers important nu doar din punct de vedere estetic, ci și pentru dezvoltarea personalității și inteligenței emoționale.

Cât de importante sunt artele în evoluție și cunoaștere explică Lavinia Oana Stoica, profesor pentru copiii din ciclul primar la Little London International Academy, într-un interviu acordat Educație Privată.

 

Trebuie să fim talentați că să ne placă să desenăm, pictăm?

Nu trebuie să fim talentați, trebuie să ne placă FRUMOSUL. Arta este o metodă de relaxare.

 

Cum încurajăm un copil să se apropie de artă?

Printr-o susținere permanentă emoțională încurajând orice inițiativa de autoexprimare, contribuind la formarea unei imagini pozitive de sine.

Jocul “ de-a arta” le va aduce pe termen lung copiilor beneficii mari constând în educarea bunului gust, estetic și creativ.

Obișnuindu-i pe copii să audă, să vadă, să simtă și să se exprime prin artă, reușim să construim un anume tip de comunicare, sensibilă și expresivă.

 

Cât de important este ca părinții să cunoască și să accepte gusturile copilului în materie de artă?

Este foarte important, deoarece arta este un domeniu important al comunicării mai ales acolo unde cuvintele dau greș ori sunt prea “mici”.

Arta abordează diversele aspecte ale personalității prin mijloace artistice, al căror scop este să descopere potențialul personal și să-l folosească pentru dezvoltarea armonioasă a persoanei, în cazul de față al copilului.

 

Care sunt beneficiile ARTELOR din punct de vedere al dezvoltării personalității unui copil?

Artele constituie un teren privilegiat al cunoașterii umane, sunt un mijloc de construire a personalității, permit o conectare cu sine însuși. Arta dezvoltă capacitatea de expresie și comunicare în relațiile interumane. Atât pe copil, cât și pe adult, îl ajută să se înțeleagă pe sine, să-și dezvolte capacitatea de identificare și acceptare a altora găsind noi modalități de exprimare a lor.

 

Cum poate un părinte să vadă progresul copilului său?

Fiind aproape  de alegerile copilului sau peste tot: la cumpărături, (fashion – asortarea culorilor, hainelor), în casă (designul camerei), etc.,  încurajându-l, prin perfecționarea unor abilități și deprinderi deja formate.

Numai așa va evolua și-i va permite copilului un timp și un loc sigur pentru a-și depăși limitele.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.