fbpx

Farsă prezidențială. Donald Trump și echipa sa, păcăliți de ”armata” adolescenților de pe TikTok

Sursă foto: Business Insider

Președintele Donald Trump și staff-ul său de campanie au fost victimele unei farse organizată de adolescenți pe TikTok, anunță publicația New York Times. Mai exact, aceștia au făcut un milion de rezervări false la mitingul electoral din Tulsa, iar Trump și echipa sa s-au lăudat pe rețelele sociale cu numărul record de participanți despre care erau convinși că vor veni la eveniment.

CNN relatează că utilizatoarea TikTok Mary Jo Laupp a început această campanie după ce a postat un videoclip care încurajează oamenii să obțină bilete și să-l lase pe Trump singur pe arenă. Imagini și videoclipuri au apărut online de la adolescenți care susțineau că au avut bilete la miting confirmate fără intenția de a participa efectiv.

Utilizatorii TikTok și fanii grupurilor de muzică pop coreeană au susținut că au înregistrat sute de mii de bilete pentru mitingul campaniei lui Trump, ca o farsă. După ce contul oficial al campaniei Trump, @TeamTrump, a postat un tweet prin care le cere suporterilor să își înregistreze biletele gratuite pe 11 iunie, conturile de fani K-pop au început să distribuie această informație către urmăritori, încurajându-i să se înregistreze la miting – și apoi să nu se prezinte.Tendința s-a răspândit rapid pe TikTok, unde realizatorii unor videoclipuri cu milioane de vizualizări au îndrumat followerii să facă același lucru, informează postul de televiziune CNN. „O, nu, m-am înscris pentru un miting Trump și nu pot să merg”, a glumit o utilizatoare, într-un TikTok postat pe 15 iunie.

Andrew Little, ofițerul de comunicare al Direcției de Pompieri Tulsa, a confirmat duminică pentru Forbes că prezența înregistrată la eveniment a fost de mai puțin de 6.200 de persoane, cu mult mai puțini participanți decât se așteptau organizatorii. De altfel, și din fotografiile realizate la mitingul electoral reiese că o mare parte din sală a rămas goală. Capacitatea maximă a acesteia este de 20.000 de persoane, însă o mare parte din locuri au rămas neocupate.

Sursă foto: Forbes

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.