fbpx

O universitate din SUA a anulat invitația pentru Ivanka Trump de a ține un discurs

Wichita State University Tech, afiliată Universității de Stat Wichita din Kansas, a anulat discursul virtual pe care Ivanka Trump trebuia să îl susțină la ceremonia de absolvire, anunță CNN.

Motivul este legat de felul în care președintele Donald Trump a reacționat față de protestele declanșate de moartea lui George Floyd.
Universitatea a anunțat joi că Ivanka Trump urma să se adreseze studenților la ceremonia virtuală din 6 iunie. În aceeași zi, invitația a fost anulată, potrivit unei declarații comune a conducerilor instituțiilor universitare Wichita STATE și WSU Tech.
“Având în vedere problemele de justiție socială aduse în atenție de moartea lui George Floyd, am înțeles și îmi asum responsabilitatea că momentul anunțului a fost insensibil”, a spus președintele WSU Tech, Sheree Utash, într-o declarație separată. “Din acest motiv, îmi pare rău și vreau să știți că v-am auzit și răspundem.”

Utash a spus că invitația către Trump a fost adresată îm februarie și că Ivanka Trump s-a oferit să înregistreze un „mesaj de felicitare către absolvenți” care ar fi urmat să fie difuzat în timpul ceremoniei.
Vineri, Trump a postat pe Twitter mesajul ănregistrat care urma să fie adresat studenților și a vorbit despre „cultura anulării”.„Campusurile națiunii noastre ar trebui să fie bastioane de exprimare liberă. Cultura anulării și discriminarea unor puncte de vedere sunt în antiteză cu mediul academic. Ascultarea reciprocă este importantă acum mai mult ca niciodată!” a scris ea pe Twitter.

Ivana Marie Trump  este o femeie de afaceri și fost fotomodel american, care este în acest moment asistentă a Președintelui Donald Trump. Ea este fiica președintelui și a primei sale soții, fostul model Ivana Trump.

Trump a fost vicepreședinte executiv al companiei tatălui său – The Trump Organization – și a servit drept consilier în consiliul emisiunii tatălui său The Apprentice. S-a mutat la Washington, D.C. în ianuarie 2017, după ce soțul ei, Jared Kushner, a fost numit în funcția de consilier principal al președintelui Statelor Unite de către tatăl ei.