fbpx

Efectele teoriilor conspiraționiste: echipamentele cu tehnologie 5G din mai multe orașe europene, incendiate

Foto: OLI SCARFF/AFP via Getty Images

Echipamentele de telefonie 5G din mai multe orașe europene au fost incendiate de adepții teoriei conspirației care face o legătură între această tehnologie și răspândirea coronavirusului, anunță publicația Politico.

Potrivit sursei citate, au fost atacate echipamente din Italia, Irlanda, Olanda, Belgia, Cipru și Marea Britanie. Doar în Regatul Unit au fost înregistrate peste 60 de incendieri. 

Un videoclip publicat de The Sun arată cum un echipament 5G este incendiat în orașul Birmingham, la începutul lunii aprilie.

Potrivit Politico, autorii actelor de vandalism sunt motivați de teoriile conspirației, care circulă pe rețelele sociale. Una dintre aceste teorii afirmă că echipamentele răspândesc noul coronavirus. O alta susșine că radiația de la turnurile 5G slăbește sistemul imunitar. O altă teorie spune că, de fapt, COVID-19 nici nu există, iar toate simpromele sunt efectele razelor emise de această tehnologie.

Toate aceste teorii au fost declarate FALSE de comunitatea științifică. 

Multe dintre grupurile și persoanele care răspândesc în tețelele sociale astfel de aserțiuni sunt, de asemenea, susținătoare ale teoriilor antivacciniste și ale pseudomedicinei.

 

Despre tehnologia 5G (via Wikipedia)

5G este numele generației a cincea de tehnologie rețele celulare fără fir, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G.

Una dintre tehnologiile-cheie pentru implementarea rețelelor celulare este utilizarea unor rețele de antene digitale cu mai multe elemente ca parte a stațiilor de bază, cu numărul de elemente de antenă 128, 256 și mai mult [15]. Sistemele corespunzătoare au fost numite Massive MIMO.

Împreună cu multiplexarea spațială în 5G, variațiile tehnologiei N-OFDM pot fi utilizate pentru a crește eficiența spectrală.

Tehnologia 5G este un pas important pentru IoT deoarece are ca principale avantaje viteza mult mai mare față de rețelele mobile 4G, latența de doar 1 ms și lățimea de bandă crescută. De asemenea, interferențele sunt mult mai puține deoarece spectrul de frecvență folosit pentru rețelele 5G este unul neaglomerat de alte dispozitive.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.