fbpx

Pentru că îi era dor de elevii săi, o profesoară i-a ”transformat” pe toți în figurine croșetate

O profesoară din Olanda a croșetat figurine care îi reprezintă pe toți cei 23 de elevi ai săi, cu care nu s-a mai putut întâlni timp de două luni, din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică.  Doamna Ingeborg, profesoară la o școală din localitatea Haarlem, a explicat pentru presa olandeză că, în felul acesta, reușește să își mai aline dorul de copii.

Chiar dacă nu era o expertă în această îndeletnicire, doamna Ingeborg s-a străduit ca reprezentarea copiilor prin figurine să fie cât mai fidelă: celor care au pistrui le-a croșetat pistrui și pe fața figurinelor. La fel a procedat și în cazul celor care poartă ochelari. Ea a redact și îmbrăcămintea pe care cei mici o poartă în mod obișnuit la școală.

Atunci când a terminat de croșetat, le-a arătat creațiile sale copiilor și părinților acestora. Fiecare elev a recunoscut cu ușurință figurina care îl reprezintă.

Apoi, elevii au exclamat: ”Dar doamna Ingeborg unde este?!”

Pe cale de consecință, profesoara a croșetat și o figurină care o reprezintă chiar pe ea, astfel încât componența clasei să fie completă.

 

CONTEXT

Guvernul olandez a decis reluarea cursurilor primare, a cursurilor speciale și a activității din grădinițe în data de 11 mai și se așteaptă să fie ridicate restricțiile și pentru cursurile gimnaziale de la 1 iunie, deși se prevede aplicarea unor măsuri mai stricte pentru elevii cu vârste de peste 12 ani, relatează ziare.com. Decizia de închidere a unităților de învățământ a fost luată la mijlocul lunii martie.

Chiar dacă școlile au fost redeschise, cel puțîn 55.000 de copii olandezi lipsesc de la cursurile primare, deoarece părinții lor se tem să nu se contamineze cu noul coronavirus, absente care afectează 90% dintre școlile din Olanda, potrivit unui studiu publicat joi de Holland Education Association.

În majoritatea școlilor elevii de la cursurile primare, în unele cazuri peste 10% dintre școlari, au rămas acasă în pofida redeschiderii centrelor de învățământ, se arată în acest studiu, care se bazează pe date furnizate de peste 1.100 de directori de școli din țară, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.