fbpx

Șefa ARACIP: Dacă nu te conectezi cu elevii din fața ta, doar ai impresia că e o educație de calitate

Sursă foto: Matricea.ro

Mariana Dogaru, președintele ARACIP, a vorbit, în podcastul ”Vocile Educației”, realizat de profesoara Oana Moșoiu, despre ceea ce crede că poate fi considerată educație de calitate.

”Dacă vrem ca, la nivel formal, că avem toate bibliorafturile și toate procedurile respectate, puse frumos, așa cum îi stă bine oricărui biblioraft, ne înșelăm că facem educație și calitate. Calitatea este un concept cu un grad de subiectivitate destul de mare, pentru că depinde foarte mult de nevoile pe care tu ți le setezi, de așteptările pe care le ai, în raport cu ceea ce se întâmplă. Ca atare, dacă vrei să privești din perspectiva educației, depinde foarte mult cam ce așteptări și cum te raportezi la copiii din fața ta. Și aici aș vorbi mult despre ceea ce înseamnă elev. Cred că o educație de calitate înseamnă o educație în care profesorii se conectează cu elevii din fața lor. Nu te conectezi cu elevii din fața ta, dă-mi voie să cred că ai impresia că este o educație de calitate”, a declarat Mariana Dogaru.

”Este aproape un clișeu: dacă vii în întâmpinarea nevoilor elevilor. Asta este atât de vag exprima, încât fiecare poate, unii cu puțin, alții cu mai mult, are impresia că vine în întâmpinarea nevoilor elevilor. Cumva, trebuie să setezi lucrurile la modul real, și să te raportezi și să încerci să implementezi așa cum trebuie, cu o activitate care să aibă impact în ceea ce privește învățarea”, a mai spus șefa ARACIP.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.