fbpx

DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

photo created by freepik - www.freepik.com

DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, pe fondul creșterii cazurilor, anunță Digi 24.

O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raportările să nu mai fie făcute zilnic.

Pe 4 iulie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că autoritățile medicale din România se așteaptă ca țara noastră să se confrunte cu un nou val COVID.

Rafila a precizat că predicțiile epidemiologilor sunt că vârful acestui val va avea loc în luna august și va ajunge până la 70.000 de cazuri pe săptămână, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Sănătății a mai spus că acest nou val COVID este generat de o subvariantă a tulpinii Omicron, care, din datele de până acum, are un potențial patogen mai scăzut.

În perioada 27 iunie-3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.