fbpx

Guvernul britanic le cere profesorilor să nu le vorbească elevilor despre Andrew Tate

Profesorii sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate, „regele masculinităţii toxice”, influencerul din social media, în ciuda faptului că şcolile raportează un număr tot mai mare de cazuri misoginism şi hărţuire sexuală din partea unor băieţi de numai nouă ani, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Potrivit publicației The Guardian, organizaţia caritabilă, Diversify, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere şcolare despre incluziune, primeşte aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la şcoli primare şi secundare din Anglia care doresc ajutor pentru a face faţă hărţuirii sexuale şi „incidente misogine şocante”. Mulţi citează influenţa lui Tate, care se află în arest la domiciliu în România pentru suspiciune de trafic de persoane şi crimă organizată. Videoclipurile TikTok ale lui Tate le spun băieţilor că o femeie aparţine iubitului ei; că fetele care nu stau acasă sunt „târfe”; şi că victimele violurilor trebuie să „poarte responsabilitatea” pentru atacurile asupra lor.

Sara Cunningham, co-fondatoarea organizaţiei caritabile, estimează că într-o clasă medie de 30 de copii, opt băieţi îl admiră pe Tate.

Ea este frustrată de faptul că oficialii de la Departamentul pentru Educaţie (DfE) i-au sfătuit pe directorii de şcoli care au cerut ajutor să nu încurajeze discuţiile despre opiniile lui Tate în cadrul lecţiilor de educaţie personală, socială şi de sănătate (PSHE) şi refuză să ofere orice fel de formare sau resurse.

Mai mulți profesori din Marea Britanie elaborează o programă specială pentru a reeduca elevii adolescenți care au fost expuși la conținutul misogin creat de Andrew Tate, influencer arestat în România pentru trafic de persoane și alte infracțiuni, anunța, în urmă cu câteva luni, publicația Firstpost.

Potrivit unui raport publicat The Sunday Times, Tate, a avut un efect toxic asupra adolescenților care au îmbrățișat ideologia lui plină de ură, forțând profesorii să-i abordeze opiniile în discuții cu elevi.

Profesorii de la o școală din sudul Londrei au decis să facă o prezentare cu acest subiect către un grup de tineri de 14 ani, după ce au aflat că unii dintre elevi își exprimau părerile pe care le-au învățat de la Tate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.