fbpx

8 strategii pentru a câștiga respectul elevilor, transmise către profesori de Min. Educației

Photo 111112902 © Syda Productions | Dreamstime.com

Ministerul Educației le transmite profesorilor opt exemple de strategii despre care afirmă că îi pot ajuta să câștige încrederea și respectul elevilor.

Cele opt strategii prezentate de minister:

Încrederea și respectul elevilor față de profesori sunt esențiale pentru existența unui mediu de învățare pozitiv și productiv. Menținerea acestui mediu presupune atenție, grijă și efort constant din partea tuturor.

Strategii care vă pot ajuta să câștigați și să mențineți încrederea și respectul elevilor:
💬 Fiți autentici în interacțiunile cu elevii. Fiți deschiși și sinceri cu ei, arătați-le că aveți disponibilitate pentru a-i asculta și a-i înțelege!

💬 Investiți timp și efort în construirea unor relații pozitive cu elevii!

💬 Fiți consecvenți în aplicarea regulilor! Asigurați-vă că tratați toți elevii în mod echitabil și că nu favorizați sau discriminați pe cineva!

💬 Ascultați cu atenție opiniile elevilor. Încurajați-i să participe activ la discuțiile și activitățile desfășurate în clasă. Arătați-le că sunt importante contribuțiile lor.

💬 Exersați înțelegerea perspectivelor elevilor în raport cu experiențele lor de viață! Fiți empatici și arătați-le disponibilitate pentru sprijin! Fiți sensibili la nevoile și emoțiile lor!

💬 Fiți un exemplu pozitiv pentru elevi prin comportamentul vostru! Arătați-le respect și politețe și tratați-i cu amabilitate!

💬 Oferiți sprijin și încurajare elevilor în atingerea obiectivelor lor. Manifestați-vă încrederea în potențialul lor. Fiți disponibili pentru a-i ajuta și a-i ghida în procesul lor de învățare.

💬 Comunicați clar și într-un mod respectuos cu elevii! Fiți deschiși la a primi feedback!

Dezvoltarea abilităților socio-emoționale ca strategie de prevenire a violenței școlare a fost tema discuției cu Cosmina Mironov, conferențiar universitar doctor la Departamentul de Științele Educației, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

O puteți urmări în cadrul unuia dintre episoadele 🎙️ „Podcast de la Minister”, ce poate fi vizionat aici:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.