fbpx

Probleme cu sistemul circulator? Vezi ce tipuri de activități fizice sunt recomandate

Din perspectiva medicală, persoanele cu probleme ale sistemului circulator ar trebui să evite activități fizice intensive și să se concentreze mai degrabă pe exerciții cu impact redus și moderate.

În general, activitățile fizice recomandate pentru această categorie de persoane includ:

1. Mersul pe jos: O activitate simplă și eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în organism. Poate fi efectuată în ritm moderat sau chiar mai alert, în funcție de capacitatea fiecăruia.

2. Înotul: Un exercițiu excelent pentru întărirea sistemului circulator, fără a pune presiune pe articulații. Înotul este recomandat în special pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau durere articulară.

3. Ciclismul: O altă activitate fizică benefică pentru sistemul circulator, care poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor și capacității individuale.


ALLÉGO, comprimate filmate este un supliment alimentar recomandat pentru menţinerea sănătăţii sistemului circulator.


4. Tai Chi sau yoga: Exerciții de tipul Tai Chi sau yoga sunt benefice pentru relaxare, îmbunătățirea flexibilității și echilibrului, precum și stimularea circulației sângelui.

5. Exerciții de respirație și stretching: Tehnicile de respirație corectă și exercițiile de întindere (stretching) pot contribui la relaxarea mușchilor, îmbunătățirea circulației și reducerea tensiunii arteriale.

Mișcarea este importantă pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, ne explică ce tipuri de activități sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu varice sau au predispoziție spre a dezvolta această problemă.


Despre sistemul circulator

Principala componentă a sistemului circulator este inima, care acționează ca o pompă pentru a pompa sângele și a-l împinge prin vasele de sânge.

Sângele circulă printr-un sistem extins de vase de sânge, care includ artere, vene și capilare. Arterele transportă sângele oxigenat de la inimă către organe și țesuturi, în timp ce venele înapoi sângele neoxigenat de la organe înapoi la inimă. Capilarele sunt vasele de sânge extrem de mici care permit schimbul de substanțe nutritive și deșeuri între sânge și celulele din țesuturi.

Sistemul circulator este esențial pentru buna funcționare a organismului uman, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare pentru viață în tot corpul și la eliminarea substanțelor deșeurilor. Este, de asemenea, vital pentru reglarea temperaturii corpului, transportul hormonilor și menținerea echilibrului hidric în organism.

Problemele din sistemul circulator pot avea consecințe grave asupra sănătății, motiv pentru care este important să se acorde atenție îngrijirii și menținerii sănătății acestui sistem vital.

Este important ca orice persoană cu probleme ale sistemului circulator să consulte întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a începe un nou program de exerciții fizice. Un program personalizat va ține cont de starea de sănătate și nevoile specifice ale fiecărei persoane, pentru a asigura beneficii maxime și a evita eventualele riscuri.

Sursă foto: Freepik


Află ce schimbări ar trebui să facem în rutina noastră pentru a ne proteja sistemul circulator

Ce schimbări ar trebui să facem în rutina noastră pentru a ne proteja sistemul circulator

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.