fbpx

Tudor Galos: Țeapa cu tabletele

Văd enorm de multe discuții în jurul tabletelor achiziționate pentru școlari. Că le trebuie elevilor tablete pentru școală, că le trebuie pentru a li se preda cursuri online. Și văd că nimeni de bun simț din industria IT nu spune cu subiect și predicat ceea ce se șoptește pe la colțuri: faptul că este o aberație cumplită.

Elevii nu au ce face cu tabletele în procesul de învățare. Și în paragrafele de mai jos am să demonstrez acest lucru.

În primul rând, dacă vorbim de tablete pentru cursuri online, acestea au nevoie ca dimensiunea ecranului tactil să fie de minim 9 inch. Chiftelele alea de 7 inch sunt o aberație pe care nu poți să vezi nimic – sunt niște telefoane mai mari. La +9 inch nu vei găsi tabletă sub 500 lei. Și la 500 lei iei o chiftea semi-inutilizabilă. Average Sales Price-ul (ASP-ul) e pe undeva pe la 1000 lei. Țineți minte această cifră vă rog.

Ce putem face cu o tabletă? Păi în primul rând pe o tabletă nu poți „scrie” calumea decât dacă ai stylus sau tastatură. O tabletă cu stylus costă de la 2000 de lei în sus. O tabletă cu tastatură sare de 1000 de lei.

Gândirea celor care promovează conceptul de tablete este că școlarul este atent la ce spune profesorul pe tabletă în transmisiune video și ia notițe pe un caiet. Am ajuns în anul 2020 ca școlarul să se uite la un ecran și să ia notițe pe hârtie.

Citește continuarea articolului, pe blogul lui Tudor Galos

Despre Tudor Galos (prezentarea de pe blogul personal):

”Sunt consultant de business și de marketing cu o experiență de peste 17 ani, timp în care am ocupat posturi de management locale și regionale în IT. De câțiva ani am apucat-o pe calea antreprenoriatului și am câteva proiecte în desfășurare.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.