fbpx

Piesa ”You Are the Champions”, omagiul trupei Queen pentru eroii din lupta împotriva COVID-19

Trupa Queen a reeditat una dintre cele mai celebre piese ale sale, în onoarea celoc implicați în lupta cu COVID-19: melodia ”We Are the Champions” a fost relansată în versiunea ”You Are the Champions”. Partea vocală, cântată în original de legendarul Freddie Mercury, este susținută de vocalistul Adam Lambert, care colaborează cu Queen de mai mulți ani.

În videoclip apare și fiica bateristului Roger Taylor, Rory Eleanor Taylor, care este medic într-un spital din Londra.

Potrivit CBS News, piesa are o semnificație specială pentru chitaristul Brian May. În urmă cu o săptămână, acesta și-a pierdut un bun prieten, care a decedat din cauza COVID-19.

”You Are the Champions” are și un mesaj umanitar: piesa face parte dintr-o campanie a Organizației Mondiale a Sănătății, pentru strângerea de fonduri necesare în combaterea pandemiei.

„We Are the Champions” este un cântec scris de Freddie Mercury, înregistrat și interpretat de formația rock britanică Queen, pentru albumul lor din 1977 News of the World. Asta este una dintre cele mai faimoase și mai populare piese ale lor, și rămâne a fi printre cele mai cunoscute imnuri rock.

Cântecul a avut succes în întreaga lume, clasându-se pe poziția doi în UK Singles Chart, și pe poziția 4 în Billboard Hot 100 în Statele Unite. În 2009, „We Are the Champions” a fost introdus în Grammy Hall of Fame, și a fost votat cântecul preferat din lume într-un sondaj din 2005 organizat de Sony Ericsson. În 2011, o echipă de cercetători științifici ajuns la concluzia că piesa a avut cea mai mare priză la public în istoria muzicii.

De-a lungul timpului „We Are the Champions” a devenit un imn pentru victoriile sportive, inclusiv piesă oficială la Campionatul Mondial de Fotbal 1994.


daca ai ajuns pănă aici, poate te interesează:

3 mai 1275 î.Hr.: Eclipsă totală de Soare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.