fbpx

Filmul România Sălbatică, premiat la TIFF, proiectat pentru prima oară în aer liber la Făgăraș Fest

Sursa foto= Facebook/Fagaras Fest

Cel mai complex și autentic film documentar despre natura României a fost proiectat pentru prima oară în aer liber, la Făgăraș Fest.  Filmul România Sălbatică își propune să aducă în prim plan sălbăticia și diversitatea naturală a României, unice la nivel European.

Edilul orașului, Cojocaru Ion, a deschis seara cinematografică cu un discurs de bun-venit, în care a punctat frumusețea României ca spațiu verde.

Făgăraș Fest v-a primit alături de padurea seculară, de munții milenari. Faptul că Fundația pentru Arii Protejate ProPark și Fundația pentru Conservare Carpathia au ales această locație ne onorează și în același timp ne obligă să conștientizăm ce înseamnă conservare și natură. Avem resurse umane ți naturale, aici în Nucșoara așa că vă invit să le descoperiți”.

Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, mințile care au pus cap la cap detalii pentru a rezulta un documentar complet, au fost prezenți la proiecție și au spus câteva cuvinte de început.

Dan Dinu:  Avem ocazia să cunoaștem în această seară rezultatele unei munci de 11 ani.  Este o proiecție în aer liber și mă bucur că am putut să aduc acest material fix în mediul în care a fost creat- natura. Comunitățile locale ne-au susținut enorm, ONG-urile de asemenea și cred că cea mai puternică învățătură din acest film a fost că natura trebuie protejată.

România Sălbatică a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai bun film românesc.

În cadrul Făgăraș Fest, Dan Dinu a susținut și câteva ateliere de fotografie, unde indiferent de nivelul la care te situai cu această artă, puteai învăța mici trucuri prin care să surprinzi cel mai bine un cadru natural. Pentru a completa tot cadrul, o expoziție cu peisaje a fost pusă la dispoziție publicului, unde locuri cu rezervații naturale splendide au fost micșorate și comprimate într-un tablou.

Filmul România Sălbatică va fi disponibil la cinema din septembrie.