fbpx

BREAKING Sorin Cîmpeanu a demisionat din Academia de Științe ale Securității Naționale

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demisionat din Academia de Științe ale Securității Naționale.

Informațiile despre demisia sa au apărut, inițial, pe Facebook.

Contactat de Educație Privată, ministrul a confirmat că a demisionat de la ASSN.

Demisia lui Sorin Cîmpeanu vine pe fondul unor polemici publice pe care acesta le-a avut cu președintele ASSN, Remus Pricopie.

Chiar astăzi, Cîmpeanu l-a ironizat, azi, pe Pricopie, afirmând că ”a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe.”

Ironia lui Cîmpeanu face trimitere la momentul din 2014 când Pricopie, la vremea respectivă ministru al Educației, a declarat că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o vulpe, nu o de o lupoaică, aşa cum spune legenda.

În ultima perioadă, Pricopie l-a criticat în mai multe rânduri pe Cîmpeanu, inclusiv pe tema lucrprii sale de doctorat.

”Am văzut chiar de la colegi unele atacuri”, a zis actualul ministru al Educației, într-un interviu acordat DC News. În acest context, în cadrul interviului, a fost amintit Remus Pricopie. „Este un personaj asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat. Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa”, a spus Sorin Cîmpeanu. 

„La acest coleg, care spune că sunt secrete în ceea ce mă privește, nu am găsit lista de lucrări științifice”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu

„În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund”, a spus Sorin Cîmpeanu, la DC News.