Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Șeful CNCD, despre examenele la colegii: O formă mascată de privatizare a unei unei părți din învățământ
01 Septembrie 2022, 20:52
Sursă foto: revista22.ro
Șeful CNCD, Asztalos Csaba, a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că examenele proprii care ar urma să fie organizate de colegii reprezintă „o formă mascată de privatizare a unei unei părți din învățământul public”.
În opinia sa, „școala publică, trebuie percepută ca un sistem de RCA pe care statul ți-l asigură, un standard minim la care părintele pune ce poate”.
Declarații din interviul acordat Hotnews de Asztalos Csaba, șeful CNCD:
Eu percep această măsură ca o formă mascată de privatizare a unei unei părți din învățământul public. Bineînțeles că, dacă 90% din locuri sunt ocupate după un tip de examen și 10% după un alt tip de examen, aici deja avem o inegalitate, deci nu este un lucru corect.
Eu înțeleg acest element de susținere a așa-zis claselor de elită, a copiilor de elită, dar nu în dauna celorlalți copii. Pericolul este să avem o polarizare mai mare decât avem acum, adică să avem niște elite, clasa de mijloc a elevilor practic să fie foarte redusă, și acei elevi care care nu au o competitivitate nici măcar a clasei de mijloc să fie mult mai mare.
Cred că această măsură va duce la o polarizare în sensul în care avem acele elite, unii dintre ei, da, pot și fără resurse să atingă acele rezultate ca să fie într-un colegiu de elită, pentru că și până acum am avut aceste probleme și am avut plângeri, dar majoritatea acestora ajung acolo datorită și resurselor pe care părinții le au pentru a le asigura meditații și pregătire suplimentară.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
Alăturați-vă listei noastre de e-mail pentru a primi ultimele știri și actualizări de la echipa noastră.