fbpx

Psihologie și Științele educației este facultatea cu cea mai mare concurență în marile centre universitare din România

Facultatea de Psihologie și Științe ale educației este cea mai căutată de absolvenți de liceu în marile centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Iași sau Brașov. Universitățile din Sibiu și Timișoara urmează să publice rezultatele de la admiterea din acest an.

La Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele educației este cea mai căutată de către viitorii studenți. La admiterea pentru studii de licență concurența este de 12,92 candidați pe un loc (taxă și buget). Conform datelor înregistrate până vineri, 14 iulie, aceasta este urmată de Facultatea de Chimie, unde concurența este de 12.12 candidați pe un loc loc, potrivit datelor oferite de purtătorului de cuvânt al instituției academice, Bogdan Oprea, pentru educatieprivata.ro.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a înregistrat, după ultima zi a sesiunii de admitere din iulie, un număr de 16.177 de dosare depuse și validate, cu 97 mai multe decât în 2022. 13.457 de dosare au fost depuse la studii de licență și 2.720 la studii de master. La admiterea pentru studii de licență, specializarea Psihologie, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a înregistrat cea mai mare concurență – 7,18 candidați pe un loc bugetat.

În clasamentul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează specializările Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 6,60 candidați pe un loc bugetat, Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,12 candidați pe un loc bugetat, Relații internaționale și studii europene (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,49 candidați pe un loc bugetat și Resurse umane (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,02  candidați pe un loc bugetat.

La Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, peste 15.470 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele de înscriere în prima săptămână de admitere în anul universitar 2023-2024. Cea mai căutată a fost Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 2.831 de dosare pentru studiile de licenţă, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 2.604 de dosare pentru studiile de licenţă, În clasament se mai află Facultatea de Matematică şi Informatică – 1.696 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – unde au fost depuse 1.677 de dosare de înscriere, respectiv, Facultatea de Drept care a avut 1.159 de candidaţi la studiile de licență. La o parte dintre facultățile UBB, înscrierile continuă și în această săptămână, atât la licență, cât și la master.

Facultatea de Psihologie și Științele educației înregistrează un record la Universitatea Transilvania din Brașov. Cea mai căutată specializare de către absolvenții de liceu este Psihologie, concurența fiind de 38 de candidați pentru un loc fără taxă. Aceasta este urmată de Facultatea de Medicină, unde peste 1.200 de candidați urmează să susțină examenul de admitere și vor concura pentru unul dintre cele 117 locuri disponibile la programul de studii Medicină. La buget sunt alocate 64 de locuri, ceea ce înseamnă că la admiterea din acest an sunt 20 de candidați pe un loc fără taxă.

În clasament se mai află Facultatea de Științe economice și Administrarea afacerilor, unde la admiterea din acest an, la licență, au fost validate aproape 1.800 de dosare. Și la Facultățile de Matematică și informatică și Inginerie electrică și Știința calculatoarelor numărul candidaților depășește 1.000. De altfel, Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat un număr record, aproape 16.000, la toate programele de studii, licență și masterat.

2 comments

  1. rt spune:

    Posibil sa fie (si) datorita lui David. Fiindca el a ales Psihologie si a facut public asta. Ba acum cateva zile a scris, pe pag lui de fb, un mesaj tare fain in care povestea de ce a ales aceasta fac: Fac de Psihologie de la Univ din Bucuresti.

  2. Un cercetator spune:

    In Ro a existat mai intai mii de absolventi de st.economice, drept, geografie iar acum de psihologie. Avem prea multi care au luat- o razna?!! Unde se vor angaja, in noile puscarii si azile?!!!!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.