fbpx

Prof. Sorin Haiduc: E inadmisibil să ai până la nota 7 subiecte tip grilă. Evaluezi mai mult norocul

Sorin Haiduc, profesor de matematică, critică tipul de subiecte pe care elevii le primesc la Evaluarea Națională la această materie.

 

Cadrul didactic afirmă că ponderea mare a subiectelor tip grilă are impact inclusiv asupra modului în care elevii abordează Bacalaureatul.

Prof. Sorin Haiduc și-a argumentat opinia, în cadrul dezbaterii ”Cronica unei evaluări anunțate 2”, organizată de Proiectul Merito și Casa Corpului Didactic Galați:

”I-am întrebat pe copii care consideră ei că sunt cauzele rezultatelor slabe obținute în acest an, mă rog, ele sunt în limitele anilor precedenți. Eu aș scoate câteva idei. Să ne amintim că această generație a trecut o perioadă de doi ani prin pandemie și a fost extrem de nociv pentru pregătirea lor. O perioadă în care ei s-au rupt de școală total. De asemenea, și acum o să fac o0 analogie: când începe pregătirea pentru Bacalaureat? Probabil cu 8-10 ani înainte de desfășurarea Bacalaureatului.

Acești elevi care acum dau Bacalaureatul au fost prima generație care a dat Evaluarea Națională cu subiectele după noua configurare. Din punctul meu de vedere, tipul de subiecte de Evaluare Națională este extrem de nociv pentru pregătirea matematică. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil să mergi până la nota 7 cu subiecte de tip grilă, în care evaluezi poate mai mult norocul decât competențele, pentru că, cu siguranță, raționamentul matematic sau gândirea matematică nu sunt evaluate în niciun fel. Prin urmare, acești copii sunt obișnuiți cu un anumit tip de subiecte, pe care le-au extrapolat și la nivel de Bacalaureat, probabil că au tratat cu dezinteres simularea. În orice caz, eu aș sublinia importanța simulării, pentru că au avut acum prilejul să vadă cum stau, care este nota pentru pregătirea lor în acest moment și ce ar trebui să facă mai departe.”

1 comment

  1. Tatiana spune:

    Ar trebui, domnule profesor, sa va reevaluati postările cu rezolvările de subiecte bac. Elevii au găsit erori în materialele postate. Apoi sa va dați cu părerea. Știu ca sunteți de neînlocuit pe undeva.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.