fbpx

La ce vârstă apare prima menstruație

Photo 261293336 © Dmitry Marchenko | Dreamstime.com

Menarha sau prima menstruație reprezintă un prag delicat în viața preadolescentelor care pot experimenta adevărate stări de anxietate mai ales dacă nu au în jur persoana potrivită cu care să vorbească.

La ce vârstă apare prima menstruație, în ce situații reprezintă ea cu adevărat un motiv de îngrijorare, care este durata medie a unui ciclu menstrual și care sunt factorii care o pot influența?


Despre toate acestea am stat de vorbă cu Asistent Universitar Dr. Ina Bănacu, specialist obstretică-ginecologie.


Cum să abordați subiectul primei menstruații cu fiicele voastre

În viața unei tinere, prima menstruație este un moment important și adesea plin de emoție. De aceea, este esențial ca părinții să fie pregătiți să abordeze această temă sensibilă într-un mod calm, informativ și de sprijin pentru fiicele lor.

Experții recomandă ca această discuție să aibă loc înainte ca menarha să apară, pentru a evita teama și confuzia.

Iată câteva sfaturi practice pentru părinții de fete care se confruntă cu acest moment important:

1. Informați-vă în prealabil: Fiți pregătiți cu informații despre ciclul menstrual, modul în care funcționează corpul unei fete și schimbările pe care le va experimenta. Acest lucru vă va ajuta să răspundeți la întrebările fiicei voastre și să o liniștiți.

2. Mențineți un ton deschis și empatic: Ascultați cu atenție întrebările și temerile fiicei voastre și încurajați-o să vă vorbească deschis. Asigurați-i că este ceva normal și natural, iar voi sunteți acolo pentru a o sprijini.

3. Discutați despre igienă și cum să gestionăm menstruația: Oferiți informații practice despre cum folosiți tampoane sau absorbante igienice și cum să mențineți igiena în această perioadă.

4. Încurajați-o să își exprime emoțiile: Primul ciclu menstrual poate fi copleșitor emoțional pentru o fată. Încurajați-o să se exprime și să împărtășească ce simte, oferindu-i un spațiu sigur și lipsit de judecată.

5. Rămâneți disponibili pentru întrebări suplimentare: După ce a avut loc această discuție inițială, fiți deschiși să discutați oricând fiica voastră are nevoie de informații sau sfaturi suplimentare.


Mastrelle® Premenstrual este un complex de ingrediente naturale care ajută femeile ce se confruntă cu simptomele sindromului premenstrual. 


Prima menstruație poate fi un moment delicat, când multe fete se simt confuze sau chiar speriate. Prin abordarea acestui subiect cu empatie, răbdare și informații corecte, părinții pot contribui la normalizarea acestei perioade a vieții fetei lor și la consolidarea legăturii dintre generații.

Dacă nu vă simțiți pregătiți sau complet informați despre apariția menstruației în viața fetelor dumneavoastră apelați cu încredere la un specialist, fie el medic sau psiholog, de preferat. așa cum am scris, înainte ca menarha să apară.


Află mai multe despre pubertate și cum poți aborda conversația cu fiica ta

Fiica mea a ajuns la pubertate. Ce trebuie să știu și să fac?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.