fbpx

S-a deschis Adeomed, prima clinică de pediatrie-neonatologie din zona Militari-Drumul Taberei

Adeomed, prima clinică pluridisciplinară de pediatrie și neonatologie din zona Militari-Drumul Taberei s-a deschis în urmă cu câteva zile.

Clinica se află la adresa Intrarea Silistraru nr. 24, chiar lângă Plaza Romania. Mai multe detalii, aici.

Fondatoarea clinicii este dr. Alina Ilici, medic primar neonatologie.

Dr. Alina Ilici a explicat pentru Educație Privată care va fi abordarea medicală la Adeomed și cum vede misiunea acestei clinici:

”Ideea unei clinici se născuse in mintea mea in urma cu 2-3 ani inițial din dorința de a putea urmări copii salvați in maternitate și cărora nu le poți urmări evoluția, din dorința de a ajuta familiile să se adapteze la viața cu un nou-născut și de a aduce informație medicală corectă într-un domeniu unde există foarte multă dezinformare.

Dacă, inițial, ideea era de un mic cabinet în care să aduc laolaltă 2-3 specialități medicale care să acopere domeniul neonatologiei, idee care rămăsese cumva pierdută pe drum, începutul anului trecut mi-a adus o propunere din partea unui om care a materializat această idee și alături de care am plecat la drum într-un proiect minunat atât pentru copii, cât și familie ca întreg.

Ce aducem nou in domeniul medical? O clinică pluridisciplinară in care ne ocupăm de nou-născut, fiind prima clinica de neonatologie în care asigurăm urmărirea complexă a cazurilor de prematuri sau a nou-născuților cu patologie gravă. În aceeași măsură, asiguram urmărirea nou-născutului sănătos, oferind consiliere in îngrijire si alăptare.

Și pentru ca ne dorim să acoperim perioada neonatală aducând ajutor familiei să se adapteze, organizăm întâlniri online si fizic cu psihologii noștri. Pentru mamele care se adaptează mai greu la noul statut asiguram consiliere psihologică. Departamentul de Pediatrie urmărește copii de toate vârstele, inclusiv situațiile acute, pentru care avem posibilitatea de a consulta si a recolta analize cu rezultat in aceeași zi, fără a fi nevoie să aștepți ore in șir la camerele de gardă.

Pentru ca am dorit sa aducem o echipă pluridisciplinară sub același acoperiș, asigurăm pentru copii neurologie, dermatologie, ortopedie, alergologie , endocrinologie si toată gama de ecografii . În plus , pentru ca punem accent si pe partea psihologică, asigurăm evaluări și terapie logopedică și psihologică pentru copii. Pentru că noi considerăm că un copil sănătos înseamnă si o mamă sănătoasă, avem un departament de ginecologie și endocrinologie.

Toate lucrurile acestea au devenit posibile pentru că, in timp, oameni care sunt niște profesioniști în domeniile lor și cărora le sunt recunoscătoare pentru încredere (medici, logopezi, psihologi) ni s-au alăturat sa dăm naștere acestui proiect care acum are un nume: Adeomed.

Despre dr. Alina Ilici:

Absolventă a Facultății de Medicină de la Universitatea Transilvania Brașov, în 2004. Rezidențiat în neonatologie la Spitalul Universitar de Urgență București, în perioada 2005-2010.  

2010-2015 – medic specialist neonatolog într-o rețea privată de sănătate.

Din 2015 – medic primar neonatolog.

Din 2017 – șef secție neonatologie într-o clinica privată.

2022- atestat in ecografie generală. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.