fbpx

Ghid de bune practici care unește Știința și Drepturile Omului, lansat de ASUR

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) anunță lansarea Ghidului de Bune Practici „La intersecția dintre Știință și Drepturile Omului”, prima resursă de acest tip disponibilă în limba română, care explorează legătura profundă dintre educația științifică și promovarea drepturilor omului. 

 

Ghidul este destinat atât lucrătorilor de tineret, cât și educatorilor și formatorilor care lucrează cu tineri. Acesta prezintă o serie de studii de caz și narative inspiraționale, destinate să încurajeze și să echipeze lucrătorii de tineret cu metode și exemple concrete pentru a angaja tinerii în discuții critice și activități educative. Scopul ghidului este să inspire tinerii să analizeze problemele complexe ale lumii prin prisma științei și a drepturilor omului, contribuind astfel la formarea lor ca cetățeni activi și responsabili.

 

Patricia Fechet, manager de proiect, vorbește despre importanța ghidului: „Proiectul nostru subliniază importanța unei educații integrate care să le permită tinerilor să exploreze și să înțeleagă lumea într-un mod mai profund și mai informat. Ghidul pe care l-am dezvoltat îi va încuraja pe tineri să devină cetățeni mai puternici și mai inițiativi, echipați să facă față provocărilor globale și să contribuie activ la construirea unui viitor mai bun, prin implicare civică și apărarea drepturilor omului.

 

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 24 mai 2024, între orele 10:30, la Education Point (Strada Piața Amzei 7-15, București). Evenimentul promite să fie mai mult decât un simplu anunț; este proiectat să fie o experiență de învățare interactivă. Participanții vor putea să participe la un workshop care aplică conceptele din ghid, îmbinând teoria cu practica, și să ia parte la discuții în grup care vizează să dezvolte gândirea critică și responsabilitatea socială. Este o tentativă de a trece de la abstract la concret, de la idei la acțiuni, într-un mod care să fie cât mai accesibil și aplicabil. În plus, evenimentul va oferi și un cadru propice pentru schimb de idei, consolidând astfel comunitatea celor implicați în educația tinerilor și deschizând noi orizonturi pentru inițiativele viitoare. 

 

Participarea la eveniment este gratuită, dar locurile sunt limitate. Vă încurajăm să vă rezervați locul completând formularul de înregistrare.

 

Ghid a fost dezvoltat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) în parteneriat cu Values, Virtues, Integrity” Foundation Bulgaria și Humanists Malta, în cadrul proiectului Erasmus +, „Pentru un viitor mai bun – training pentru o abordare integrată a educației în domeniul științei și al drepturilor omului”, nr. proiect 2022-3-RO01-KA210-YOU-000097096.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.