fbpx

O lume întreagă încape în mașina ta. Scoate-o la joacă!

Photo 44513915 © Cromary | Dreamstime.com

Volan, scaune, schimbător de viteze, centura de siguranță (întotdeauna!), motor și caroserie. Ai spune că doar asta înseamnă o mașină? Noi am spune că ai face bine să te mai gândești un pic. Din momentul în care tu și familia ta intrați în automobil, acesta devine mai mult: un spațiu în care încap râsetele voastre, părerile despre diverse lucruri și întâmplări, cuvinte spuse cu drag sau poate în glumă, cântece și lucruri pe care le puteți descoperi împreună, la fiecare călătorie. 

Ca orice alt loc în care vă puteți afla la un moment dat, mașina devine o lume în sine, cu voi în centrul ei. Și felul în care arată această lume depinde numai de voi. Pentru o călătorie alături de copii, mai ales dacă aceștia se află la vârsta preșcolară, ea se poate colora imediat în tonuri vesele, dacă îi încurajăm să facă lucrul pe care, în mod firesc, și-l doresc cel mai mult: să se joace. Iar dacă și noi, adulții, intrăm în joaca lor, fiecare drum devine o experiență memorabilă și timp de calitate petrecut împreună.

Iată, așadar, câteva jocuri numai bune de încercat cu copilul tău de vârstă preșcolară, la următoarea călătorie cu mașina:

  • Jocul Habitat

Spune-i un animal și pune-l pe copilul tău să spună unde locuiește.

Tu: Maimuță

Copilul: Junglă!

Tu: Pește

Copilul: Lac!

(Invers)

Tu: Cer!

Copilul: Pasăre!

 

  •  Jocul Formelor

Părintele enumeră lucruri care au o anumită formă, iar copiii ghicesc forma. Apoi, rolurile se pot inversa.

Tu: Soare, minge, clătită, portocală, farfurie…

Copilul Cerc!

(Invers)

Tu: dreptunghi

Copilul: Ușă, dulap, o bucată de hârtie…

 

  • Jocul rimelor #1

Tu spui un cuvânt, iar copilul spune un alt cuvânt, care rimează cu primul.

Tu: Caiete

Copilul: Perete!

 

  • Jocul rimelor  #2

Tu spui trei cuvinte, iar copilul îl indică pe cel care nu rimează.

Tu: Minge, canapea, împinge

Copilul: canapea!

  • Animale, legume, minerale

Este un joc clasic, iubit atât de copii, cât și de adulți. Pe rând, fiecare jucător se gândește la ceva din categoriile animale, legume și minerale și îi pune pe ceilalți să pună întrebări, încercând să ghicească ce este acel lucru. Necesită logică, concentrare, lucru în echipă, dar este și extrem de distractiv pentru cei mici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.