fbpx

Nu oferiți niciodată mâncare unui copil fără a întreba adultul cu care este – mesajul Asociației Române de Educație în Alergii

Photo 229944549 © Konstantin693 | Dreamstime.com

Asociația Română pentru Educație în Alergii lansează un mesaj educativ în care explică de ce nu trebuie să oferim mâncare unui copil, fără a cere în prealabil permisiunea adultului care îl însoțește.

Mesajul Asociației, integral:

“Mama binevoitoare care zice “să nu poftească și el..”, în parc.
Doctorul de treabă care îi dă o bomboană pentru vrea să de împrietenească cu copilul.
Bunica ce vrea să îi ofere să ia doar o gură.
Animatorul de la petrecere ce ii dă ceva dulce și lui.
Alergiile sunt ușor de gestionat acasă, când suntem doar noi, când știu sigur ce îi ofer, ce are la dispoziție.

Dar când ieșim din casă, pe lângă toate lucrurile de gestionat (unde mergem are ce mânca fără alergeni? Iau de acasă ceva de mâncare? Oare se servește tort? Dar gustări? Să nu uit să iau și trusa în caz de reacție alergică), trebuie să fiu cu ochii în patru, să mă asigur că cineva nu îi oferă ceva de mâncare.
Așa că una dintre cele mai mari rugăminți ale mele, pentru toată lumea, este să nu oferiți niciodată mâncare unui copil fără a întreba adultul cu care este înainte. Nu se știe când dați peste un copil cu alergii severe și dacă nu riscați cumva o reacție anafilactică.
Întotdeauna întrebați!“

Mesaj educativ transmis în cadrul inițiativei @area_edualergii Dialogurile părinților

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/child-chocolate-offer-chocolate-to-child-child-chocolate-offer-chocolate-to-child-image229944549

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.