fbpx

Metodă experimentală de învățare prin film, la cinematograful Amza Pellea din Râșnov

foto: cinemaamzapellea.ro

Asociația Mioritics din Râșnov, cu activitate îndelungată în aria educației, va experimenta un nou format pentru o sală de clasă, dar și pentru modul în care o materie este predată elevilor, după ce a obținut o finanțare nerambursabilă prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, gestionat de Fundația Comunitară Brașov.

În cadrul proiectului „Reinventăm cinematograful Amza Pellea din Râșnov”, echipa va lucra cu un expert în cinematografie și cu profesori de la școlile locale pentru a creiona un plan de lecții susținute de filme din aria pe care urmează să o aleagă. Filmele vor putea fi vizionate de elevii din comunitate, implicându-i în acest proces cu ajutorul profesorilor lor.

„Totodată, pentru a crea un spațiu interesant, util și primitor pentru elevi, dar și pentru ceilalți locuitori, prin acest proiect va fi amenajat și lobby-ul cinematografului. Pe lângă activitățile cu elevii, asociația va stimula în cadrul proiectului implicarea comunitară și activarea spațiului ca punct de interes pentru localnici, prin găzduirea gratuită a tuturor evenimentelor propuse ca inițiative din comunitate”, a declarat pentru Educație Privată, Simona Ciuraru de la Fundația Comunitară Brașov.

Responsabilitate pentru mediu

În cadrul aceluiași program, Școala Gimnazială Peter Thal din Râșnov a obținut finanțare pentru un proiect prin care 943 de elevi vor putea învăța să prețuiască mediul înconjurător. Vor fi organizate excursii ghidate de către un specialist în biologie cu experiență în astfel de activități, la Centrul de vizitare Parcul Național Piatra Craiului sau la Facultatea de Silvicultură din Brașov, și prin ateliere creative și artistice de reciclare, de confecționare a hârtiei sau de scriere creativă, în funcție de vârsta copiilor.

Beneficiarii proiectului „Pădurea-izvorul vieții” vor fi 534 de elevi din ciclul primar (6-11 ani) și 409 elevi din ciclul gimnazial (12-15 ani). Prin implementarea proiectului, organizatorii țintesc educarea, responsabilizarea și familiarizarea elevilor cu pădurea și mediul natural, bucurându-se de un program interactiv, multidisciplinar și orientat către comunitate, lucru în echipă și exprimare creativă.

Programul coordonat de Fundația Comunitară Brașov a dispus de suma totală de 245.000 lei, care va fi folosită pentru finanțarea celor două proiecte și a altor patru din comunitate, în domeniile Educație şi Mediu .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.