fbpx

Proiectele de Legi ale educației au maximum 40.000 de vizualizări pe pagina ministerului, în 3 săptămâni

Photo created by lookstudio - www.freepik.com

Anunțul referitor la proiectele de Legi ale educației, publicat de Ministerul Educației pe pagina sa de internet în urmă cu mai bine de trei săptămâni are, până acum, doar 40637 de vizualizări.

În textul anunțului general sunt incluse și linkuri către proiectele de legi aflate în dezbaterea publică. Numărul de accesări ale acestora nu este vizibil public, însă acesta poate fi doar mai mic sau cel mult egal cu numărul de vizualizări ale articolului general.

Cele două proiecte de legi îi privesc în mod direct pe cei aproape 3 milioane de elevi din România, pe părinții sau tutorii acestora, dar și pe cei aproape 300.000 de angajați din sistemul de educație.

De menționat că numărul de vizualizări nu reprezintă neapărat și numărul de persoane care au accesat legile, pentru că pagina de internet a ministerului nu afișează și vizitatorii unici. O persoană poate accesa de mai multe ori pagina unde sunt publicate legile, iar fiecare dintre vizualizările sale va fi contabilizată separat și adăugată la numărul total care este vizibil public.

Consultarea publică în legătură cu cele două proiecte de lege se încheie pe 24 august.

Propunerile de modificare a proiectelor pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected],

Deși numărul de accesări ale proiectelor de lege este unul mic în comparație cu cel al persoanelor pe care ele le afectează, dezbaterea publică pe subiectul noii legislații din educație este una accelerată. Dincolo de comunicatele publice ale unor organizații din domeniu, pe internet sunt postate mai multe petiții online al căror număr total de semnături depășește numărul de vizualizări ale proiectelor. iată doar două dintre acestea:

O petiție care cere oprirea descentralizării: aproape 30.000 de semnături

STOP desființării CJRAE/CMBRAE!– aproape 15.000 de semnături

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.