fbpx

Madagascar transformă școlile în spitale, pentru a face față creșterii cazurilor de COVID

Școlile și hotelurile din Madagascar vor fi transformate în spitale, pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc pe insula din Oceanul Indian, relatează publicația African News.

Potrivit sursei citate, creșterea numărului de infectări se datorează cel mai probabil variantei sud-africane, care a provocat un al doilea val.

Dar, pe măsură ce spitalele sunt copleșite, centrele de tratament improvizate se umplu rapid.

Și hotelurile sunt folosite pentru afluxul de pacienți, dată fiind supraîncărcarea spitalelor.

Președintele Madagascarului s-a declarat împotriva vaccinurilor anti-Covid și a recomandat o infuzie din plante făcută la nivel local ca „remediu”. După critici acerbe la adresa atitudinii sale, guvernul țării a schimbat direcția și s-a înscris în programul global Covax.

„Am avut discuții, schimburi de opinii cu oamenii de știință din Madagascar și apoi am decis să alegem vaccinarea”, a declarat ministrul sănătății Jean-Louis Rakotovao.

„Acesta este un alt mod de a proteja populația”, a adăugat oficialul.

Programul de vaccinare nu a început încă, iar guvernul încă susține infuzia locală, care se bazează pe planta antimalarică artemisia.

Numit Covid-Organics sau CVO, produsul este vândut sub formă de băutură și capsulă și a fost distribuit pe scară largă cetățenilor.

Experții au formulat avertismente împotriva infuziei, care nu a fost testată științific.

Madagascar, o insulă de aproximativ 27 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 24.600 de cazuri de coronavirus și cel puțin 433 de decese.

Despre COVAX

COVID-19 Vaccines Global Access, prescurtat COVAX, este o inițiativă globală care vizează accesul echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19. Inițiativa este condusă de Gavi Vaccine Alliance (fosta Alianță Globală pentru Vaccinuri și Imunizare), Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pemtru Epidemiil (CEPI) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Este unul dintre cei trei piloni ai Acceleratorului de instrumente COVID-19, o inițiativă începută în aprilie 2020 de OMS, Comisia Europeană și guvernul Franței ca răspuns la pandemia COVID-19. COVAX coordonează resursele internaționale pentru a permite țărilor cu venituri mici spre mijlocii acces echitabil la testele, terapiile și vaccinurile împotriva COVID-19. Până la 15 iulie 2020, 165 de țări – reprezentând 60% din populația Terrei – s-au alăturat COVAX.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.