fbpx

Înregistrarea discuțiilor cu părinții recalcitranți, propunere a unui șef de sindicat

Foto: Oscar Ivan Esquivel Arteaga/Unsplash

Laviniu Lăcustă, președinte al organizației sindicale USLIP Iași, propune introducerea unor reglementări care să le permită profesorilor înregistrarea discuțiilor cu părinții recalcitranți.

”În momentul în care profesorii consideră că vor o discuţie cu un părinte mai recalcitrant, ar trebui să aibă un spaţiu securizat unde să poată fi înregistrată convorbirea respectivă. Sunt unii părinţi care pot fi mai dificili şi mai problematici, iar atunci poate fi nevoie de astfel de mijloace”, afirmă Lăcustă, într-o declarație acordată jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret”, Marius Nistor, a propus mai multe sancţiuni pentru elevi în cazul unor abateri disciplinare, în contextul incidentelor grave din ultima perioadă, menționează publicația citată.

Printre acestea:

Instituirea prin lege a sancţiunilor aplicabile elevilor, inclusiv preavizul de exmatriculare şi exmatricularea limitată în timp de 3-5 zile sau definitivă, cu modificarea corespunzătoare a dispoziţiilor privind obligativitatea învăţământului.

  • Activitate în folosul unităţii de învăţământ sau comunităţii;
  • Detenţia şcolară, prin care se înţelege faptul că elevii stau într-o clasă după ore sub supravegherea unui cadru didactic folosind acest timp să reflecteze asupra faptelor comise;
  • Pentru abateri deosebit de grave mutarea elevilor în centru de reeducare ce se impun a fi reînfiinţate;
  • Valorizare a notei la purtare în sensul de a fi luat în calcul în mod obligatoriu la admiterea la liceu ^ media de bacalaureat.”

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) din Iaşi, Laviniu Adrian Lăcustă, spune că nu este de acord cu toate măsurile propuse de FSE „Spiru Haret”, însă susţine introducerea exmatriculării. „Suntem de acord cu exmatricularea elevilor, fie ea şi parţială. Ideal ar fi fost să fie chiar totală, dar din cauza actelor normative pe care le avem în vigoare nu se poate, pentru că învăţământul este obligatoriu până la doisprezece clase”, precizează acesta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.