fbpx

Costumele de supereroi: soluția unui profesor din Bolivia pentru a face orele online mai captivante

JUAN KARITA / AP

Un profesor din Bolivia a găsit o soluție inedită pentru a-și menține elevii interesați și curioși, atunci când aceștia participă la orele online.

La fiecare sesiune de cursuri, Jorge Manolo Villarroel poartă câte un costum de supererou. Fie că este vorba de Spiderman, Batman, Superman sau Captain America, profesorul reușește, astfel, să transforme orele online în experiențe memorabile, relatează Inquirer.com.

Mai mult, orele sale încep cu o încălzire în stil Zumba – Villarroel este și instructor Zumba – urmată de o rugăciune și apoi de muzică din filmele cu supereroi, pentru a crea atmosfera adecvată.

Patruzeci și cinci de studenți urmează cursurile online. Însuși Villarroel confecționează costumele pe care le poartă.”A trebuit să improvizez, deoarece, din cauza carantinei nu prea puteam să ies din casă”, povestește el.
„Educația a stagnat în formele tradiționale. După pandemie, totul se va schimba, inclusiv educația ”, spune profesorul din Bolivia.
Multe școli, în special cele private precum Villarroel, predau online din martie.

La 33 de ani, Villarroel vorbește cu pasiunea unui copil, relatează publicația citată. Camera sa modestă este plină de măști și costume ale personajelor sale, alături de imagini cu Isus, mai mulți sfinți romano-catolici, liderul revoluționar Che Guevara și părinții săi.
Villarroel, care locuiește într-un cartier mai sărac al capitalei boliviene, predă arta la Școala Catolică San Ignacio într-o zonă mai bogată. Elevii săi au vârste cuprinse între 9 și 14 ani.„De ani buni, copiii trebuie în lumea noastră de adulți; acum a venit timpul să ne deschidem către lumea lor”, spune el.

Dar în Bolivia, cea mai săracă țară din America de Sud, internetul este lent, scump și disponibil doar în orașele mari și orașe de mărime medie.
În multe zone rurale sărace, electricitatea ajunge doar acum, iar televiziunea este încă relativ nouă.
Unii bolivieni se plâng că orele virtuale sunt disponibile numai celor care au bani pentru a cumpăra un computer sau telefon mobil, ceea ce înrăutățește deja diferența mare dintre cei bogați și săraci.„Chiar și în școala mea privată există copii care nu au un telefon mobil bun”, a recunoscut Villarroel. „Dar suntem într-o perioadă de schimbare”, adaugă profesorul.

JUAN KARITA / AP

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.