fbpx

Crew Dragon, capsula care a realizat misiunea istorică a SpaceX, s-a întors cu succes pe Pământ

Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, avându-i la bord pe astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley, a aterizat cu succes, duminică seara, în apropiere de coastele Floridei, după ce a petrecut 62 de zile în spațiu, anunță Digi 24.

Cei doi astronauţi de la bordul Crew Dragon au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns pe ISS. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

Potrivit sursei citate, Întreaga operațiune a fost urmărită LIVE, de la centrul NASA, de Elon Musk, șeful SpaceX, prima companie privată care a trimis oameni în spațiu.

Operațiunea de scoatere din capsulă a astronauților a întârziat puțin din cauza unor gaze toxice depistate în jurul capsulei și provenind de la agentul de propulsie. Apoi, a fost deschisă trapa de la Crew Dragon, iar Bob Behnken și Doug Hurley au făcut primii pași în gravitația Pământului, după ce au petrecut două luni în spațiu în condiții de imponderabilitate. 

Bob Behnken a făcut cu mâna camerelor de luat vederi, apoi a fost dus la controlul medical. La scurt timp a urmat Doug Hurley care a făcut semn cu degetul mare că totul este ok

Misiunea spațială a fost lansată pe 30 mai. SpaceX este reponsabilă pentru această misiune spațială, iar NASA este consultantul, dar și clientul în același timp prin transportul celor doi astronauți, Robert L. Behnken și Douglas G. Hurley, la Stația Spațială Internațională, Lansarea celor doi astronauți NASA cu racheta construită de SpaceX ar putea fi decisivă pentru viitoarea  explorare a spațiului și care ar putea pune bazele viitoarelor misiuni comerciale.

Astronauții sunt Robert L. Behnken și Douglas G. Hurley sunt prieteni și colegi din 2000, când ambii au fost selectați de NASA pentru a fi astronauți. Amândoi au experiență ca piloți militari și au zburat fiecare de două ori anterior în misiuni spațiale, deși aceasta este prima dată când lucrează împreună la o misiune.

În 2015, aceștia s-au numărat printre astronauții aleși să lucreze cu Boeing și SpaceX la dezvoltarea vehiculele spațiale comerciale ale acestor companii. În 2018, au fost repartizați la primul zbor SpaceX.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *