fbpx

Ascensiunea sistemului de homeschooling ar putea deveni permanentă în Anglia

Photo 22440139 © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Mai mult de 1% dintre copii din Anglia au fost educați în sistemul de homeschooling în trimestrul de vară din 2023, mulți părinți invocând stilul de viață sau „motive filozofice” pentru a abandona sălile de clasă tradiționale.

Noile estimări ale Departamentului pentru Educație (DfE), citate de The Guardian, arată că 97.000 de copii au fost educați la domiciliu în perioada de vară 2023, ceea ce înseamnă o creștere cu 11.000 față de cei 86.000 de copii educați în acest sistem la începutul lui 2023.

Cifrele sugerează că creșterea numărului de copii educați acasă în timpul pandemiei de Covid tinde să devină permanentă, doar 4% dintre părinți spunând că preocupările de sănătate legate de Covid au fost principalul factor din spatele deciziei lor.

Aproape una din patru familii chestionate de DfE a spus că „alegerea stilului de viață” și „motivele filozofice sau preferențiale” au reprezentat motivația lor principală de a-și educa copiii acasă.

De asemenea, DfE a publicat noi cifre de participare care arată că numărul copiilor absenți în mod constant de la școală a rămas mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, în special în rândul copiilor mai mari din școala secundară și a celor cu nevoi speciale.

Statisticile DfE arată că 20% dintre elevii de liceu din Anglia au fost absenți în mod constant din septembrie până la mijlocul lunii ianuarie, o îmbunătățire față de rata de 24% din anul precedent, dar cu mult peste nivelul de 11% înregistrat în 2018-19.

Paul Whiteman, secretarul general al Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a spus că miniștrii trebuie să „prevadă imaginea de ansamblu” pentru a aduce mai mulți copii înapoi la școală.

„Școlile singure nu au timpul, resursele sau expertiza pentru a aborda problemele sociale adânc înrădăcinate, dar servicii vitale precum îngrijirea socială a copiilor și sprijinul pentru sănătatea mintală au suferit diminuări de buget sau nu au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul deceniu.” spuse Whiteman, citat de The Guardian.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.