Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Mihaela Popa, fost secretar de stat în Ministerul Educației și profesoară de matematică la Colegiul Național „Vasile Alecsandri din Iași”, își declară revolta față de modul în care a fost legiferată admiterea în clasa a V-a la clasele din colegii și licee.
La Iași, anul acesta, vor fi organizate șase concursuri în perioada 18-19 mai la Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul „Vasile Alecsandri”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Miron Costin” și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Potrivit publicației Ziarul de Iași, cea mai mare concurență este la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, unde sunt 8 elevi pe un loc.
„Mă gândesc dacă suntem sănătoși la cap, ca nație!
Dacă mai există o țară cu asemenea examene la 10 ani…
Mă întreb dacă cineva a verificat dacă nu cumva sunt mai fericiți copiii care rămân la școlile de lângă casa lor și chiar mai bine pregătiți, decât 4 ore în trafic flămânzi și obosiți!
Astăzi, la Colegiul meu, sunt inscrsi 500 pe 78 de locuri!!!!
400 de copii vor pleca triști acasă, și poate și neîncrezători pentru viitor, unii vor considera un eșec…etc…îmi vine să plâng de pe acum văzându-le fețisoarele dezamăgite după un pumn de dopaj cu teste memorate! 🙈
Proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ era revoluționar și prevedea gimnaziul 6-16 ani.
La 16 ani elevii puteau merge la liceu teoretic sau dual sau chiar în câmpul muncii, cu formare la locul de muncă!
Nu a fost să fie! Unii spun că a învins mafia meditațiilor , eu spun că a învins inerția, lenea schimbării și neprofesionalismul celor care decid!
Adică nimic nu s-a schimbat, ba chiar s-a mai adăugat încă un cui în aceaste struțo-cămilă de examene , două evaluări la clasa a-VIII-a la aceleași două materii!!!! Același dopaj, aceleași memorari!
Îmi pare foarte rău!
Și mă gândesc cât o să-și mai bată joc STATUL de copii?
Și mă mai gândesc la ceva, de ce atât de multe examene când în vârf avem gângavi, inculți și plagiatori?”, transmite Mihaela Popa.